BULANIK'TA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Muş'un Bulanık ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 8.03.2025 14:35:00
BULANIK

BULANIK'TA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

 

Muş'un Bulanık ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliği düzenlendi.

Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bulanık Meslek Yüksekokulu ve Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi. Aile Destek Merkezinde düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, kadın dayanışmasının güçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, tüm kadınların gününü kutladı.

Bulanık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Feryat Alkan ise kadın hakları mücadelesinin, yalnızca hukukla değil, aynı zamanda güçlü bir iletişim ağı ile pekiştirilmesi gerektiğini belirterek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde; kadın hakları ve iletişim arasındaki bu güçlü bağ bir kez daha hatırlanmalı, kadınların özgürce seslerini duyurabildiği, haklarını savunabildiği bir toplum için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği vurgulanmalıdır. Etkili iletişim, kadın haklarının daha güçlü ve kalıcı bir şekilde korunmasını sağlayacaktır" dedi.

Aile Destek Eğitim Merkezinde Çalışan Psikolog Elif Nur Bingöl de kadın olmanın, birçok sıfatı aynı anda tanımak olduğuna dikkat çekerek, "Kadın, bir yandan naifliği ile dünyaya güzellik katan bir yandan dimdik ayakta durarak mücadele edendir. Şefkati ile saran, sevgisiyle büyüten, emeği ile dönüştürendir. Bizler aynı anda hem evlat hem anne hem kardeş hem dost hem öğretmen hem öğrenci oluruz. Kadın olmak kolay değil. Bir kadının güçlü olması beklenir, ama çok güçlü olduğunda eleştirilir. Bugün burada hep birlikte isek, bu sadece kadın olduğumuz için değil; dünyayı değiştirme gücümüzü fark ettiğimiz içindir" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticisi Yuva Tiftikoğlu da, "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımız; dünyanın en güzel renkleri, en sıcak dokunuşları, en güçlü umutların eseridir. Kadınlar gününüz kutlu olsun" diye konuştu.

Etkinlik sonunda kadın kursiyerlere Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz ve görevli personel tarafından çiçek hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

KORKUT’TA KADINLARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUŞ’TAN KUTSAL TOPRAKLARA 260 KİŞİLİK UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

BULANIK'TAN GAZZE'YE UMUT KÖPRÜSÜ: BİN TURNA KUŞU BARIŞ İÇİN KANAT ÇIRPIYOR

FİNALE SANAT MOLASI: “KIŞA SES VER” KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

SOĞUĞA RAĞMEN UMUTLA BEKLEYİŞ: MUŞ’TA AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

TARIM SİGORTALARINDA YENİ DÖNEM: ÜRETİCİYE YÜZDE 70 DEVLET DESTEĞİ

MUŞ’TA DOĞALGAZ KESİNTİSİ: TEKNİK ARIZA NEDENİYLE ARZ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

MAUN’LU ÖĞRENCİLERDEN ULUSAL YARIŞMADA MANSİYON BAŞARISI

REKTÖR ALİCAN, VALİ ÇAKIR VE BAŞSAVCI KANTAR’I AĞIRLADI

MUŞ-KULP YOLUNDA KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

  • Perşembe 13.9 ° / 8.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 7.6 ° / -0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 6.3 ° / 0.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9