ÇAĞLAYAN, “GÖRÜNTÜLER ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, son günlerde Muş’ta da görünen gıda kuyruklarının üzüntü verici olduğunu söyledi.

SİYASET 9.03.2022 19:27:00 691
ÇAĞLAYAN, “GÖRÜNTÜLER ÜZÜNTÜ VERİCİ”

ÇAĞLAYAN, “GÖRÜNTÜLER ÜZÜNTÜ VERİCİ”

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, son günlerde Muş’ta da görünen gıda kuyruklarının üzüntü verici olduğunu söyledi.

 

Son günlerde kamuoyunda oluşturulan panik havası nedeniyle birçok noktada oluşan gıda kuyruklarının bir benzerinin de Muş Toprak Mahsulleri (TMO) önünde de yaşanmasının ardından bir açıklamada bulunan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, görüntülerin üzüntü verici olduğunu belirtti.

Çağlayan açıklamasında Muş’ta TMO önünde gıda kuyruklarının oluşmasının tek yerden satışın yapılmasından kaynaklandığını belirterek, şehrin değişik noktalarında satış noktalarının kurulması ile bu kuyrukların oluşmayacağını söyledi.

Üzüntü verici görüntülerin önüne geçilmesi için çağrısında bulunan Çağlayan, açıklamasında şunları dile getirdi: " Gıda sıkıntısı ile ilgili olarak oluşturulan panik havası ve bunun sonucu olarak yaşanan izdihamlara medya ve sosyal medya üzerinden zaman zaman şahitlik ediyoruz. Son olarak Muş Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde yaşanan yağ kuyruğu, ilimiz ve halkımız adına gerçekten üzüntü verici ve yakışık almaz bir durumdu. Ayrıca, panik havası oluşturarak halkı bu şekilde sokaklara dökmek ne ahlaki, ne insani ne de İslami’dir. Şüphesiz ki, bu tür manzaraların oluşmasında hem ülke idaresinin, hem de yerel idarenin payı büyüktür. Temennimiz; bir daha böyle manzaralara şahitlik etmemektir.

Şu hususu herkesin kabul etmesi gerekir ki, hem ülkemiz genelinde hem de ilimizde ihtiyaç duyulan toprak mahsullerine ulaşma ve temel ihtiyaçları karşılamada yaşanan sıkıntıların nedeni, tarım ve hayvancılık politikasının, tarımsal ürünlerde dışarıya bağımlı olmanın yanlış olduğunun ve bu politikanın değişmesi gerektiğinin açık bir ispatıdır. Ayrıca ilimizdeki işsizlik ve istihdam sorunu da buna eklenenince, il olarak halkımızın sıkıntıları katlanmaktadır.” Dedi

Çağlayan, Halka da çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Yaşadığımız bu sıkıntılı zamanlarda, bazı odaklar halk arasında panik havası oluşturup bu panik havasından menfaat devşirmeye çalışıyor. Bununla beraber hiç kimse ekonominin normal olduğunu, her şeyin rayında gittiğini, endişelenecek bir durumun olmadığını da iddia edemez. Her gün, hatta saat başı gelen zamlar ve halkın alım gücünün kalmaması durumu net olarak ortaya koyuyor. Fakat unutmayalım ki biz, bize tevekkül ve kanaati öğreten büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Zor zamanlarda halkın ihtiyacını gidermek adına, yeri geldiğinde tüm servetini infak eden ve karşılığını sadece Allahtan bekleyen bir neslin takipçileriyiz. Biraz daha sakin olmak gerekir diye düşünüyoruz. İlimizde bu manzaralara şahit olmak yakışık almaz bir durumdur.  Bir daha bu tür manzaralara şahit olmamak için İl valiliğimize ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) İl Müdürlüğümüze çağrımız;  halkın ihtiyaçlarını karşılamada devlet kurumu olarak sorumluluğunuzu yerine getirmek ve üzüntü verici manzaraların önünü kesmek adına, şehrin farklı yerlerinde satış merkezleri açın ve halkın ihtiyaçlarını karşılayın.

Halkımıza da çağrımız, panik havası oluşturup halkı sokaklara dökmeye çalışanlara, üzücü manzaraların oluşmasına sebebiyet verip bundan menfaat devşirenlere, stokçulara ve her türden sömürücüye prim vermeyin.” Dedi.