Tarih: 03.01.2022 19:09

“ÇANAKKALE MUHAREBELERİ MOBİL MÜZESİ” MUŞ’A GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

“ÇANAKKALE MUHAREBELERİ MOBİL MÜZESİ” MUŞ’A GELİYOR

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale ruhunu tüm Türkiye'deki vatandaşların ayağına götürmek üzere hazırlanan mobil müzenin Türkiye yolculuğu 8-9-10 Ocak tarihlerinde Muş’ta olacak.

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Milli Şuuru geliştirilerek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale deniz ve kara savaşlarının meydana geldiği Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlanan ve T.C. Cumhurbaşkanlığı'nın 180 günlük Eylem Planı'nda yer alan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi, 8-9-10 Ocak 2022 tarihlerinde  saat 10.00-18.00 arasında 3 gün süreyle Muş Orman İşletme Müdürlüğü önünde ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Muş Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül şunları söyledi: “Kendinizi adeta Çanakkale Savaşı'nda cephedeymiş gibi hissetmenizi, o ruhu yakalayabilmenizi, o günlere bir nebze olsun tanıklık etmenizi sağlamak amacıyla birebir canlandırılmaya çalışılmış olan bu proje, çeşitli unsurlar düşünülerek tasarlanmıştır. Bünyesinde savaş dönemine ait çeşitli materyallerin, videoların ve savaş objelerinin sergilendiği bu tır; dış ses, ambiyans ve tasarımıyla ebediyen yaşayacak Çanakkale ruhunun, Türkiye’nin dört bir yanına taşınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Pandemi kurallarına uygun olarak halkın ziyaretine ücretsiz olarak açılacak olan müzemizde, Tur öncesinde, görevliler tarafından önlem amaçlı olarak, ziyaretçilerimizin ateş ölçümünü yapılacak. Ziyaretçilerin sosyal mesafe kurallarına uyum sağlamak amacıyla iş birliği içerisinde olmalarını rica ediyoruz. Maskesiz ziyaretçileri müzemize kabul edemiyoruz. Müzemize aynı anda en fazla 10 kişi kabul edebiliyoruz. Sosyal mesafe kuralları kapsamında ziyaretçiler arasında 1,5 metre mesafe bırakılmasına dikkat edilmesini rica ediyoruz. 0-6 yaş bireyleri ebeveynleriyle birlikte müzemize kabul edebiliyoruz. Ziyaret Saatlerimiz 10.00-18.00 arasındadır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —