Tarih: 18.07.2021 17:12

CANLI HAYVAN PAZARINDA KURBAN BAYRAMI YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

CANLI HAYVAN PAZARINDA KURBAN BAYRAMI YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Muş’ta canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor.

 

Kurban bayramına sayılı gün kala Muş canlı hayvan pazarında, ilçe ve köylerden kamyonlarla getirilen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı. Tüm önlemin alındığı pazarlarda, kurbanlık almak isteyenler ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

Pazarda, küçükbaş hayvanlar bin ila 2bin 500, büyükbaş hayvanlar ise 5 bin ila 23 bin lira aralığında alıcı buluyor.

Satıcılar, pazarda herkesin bütçesine göre büyük ve küçükbaş kurbanlık bulunduğunu belirterek, "Müşterilere hayvanın etine, yaşına göre belirlediğimiz fiyata kurbanları satıyoruz. Kurbanlık koç ve koyunların çiftinin fiyatı 2 bin 800 başlayarak 3 bin 500 liraya kadar satılabiliyor. Bu yıl mevsimler biraz kurak geçtiği için fiyatlar geçen yıla göre daha düşük. Alıcılar pazarda bu yıl geçen yıl fiyatına, hatta daha düşük fiyata kurban bulabiliyor." dedi.

Pazarda bayram bereketinin olduğunu belirten vatandaşlar, "Pazarlıklarını yaptıklarını, küçükbaş veya büyükbaş bir kurbanlık aldıklarını belirterek, “Allah hayırlı, mübarek etsin, aldığımız kurbanlıkları Allah kabul etsin inşallah” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —