CHP DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler artık farklı bir konumdayız. Biz artık bir muhalefet partisi değiliz, bir iktidar partisiyiz” dedi.

SİYASET 24.06.2024 16:47:00
CHP DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

CHP DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler artık farklı bir konumdayız. Biz artık bir muhalefet partisi değiliz, bir iktidar partisiyiz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Ali Haydar Fırat, CHP’nin muhalefet değil, iktidar partisi olduğunu söyledi.

CHP Muş İl Başkanlığı, İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Şerif Sönmez, 

Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Hayat pahalılığı, ardı arkası kesilmeyen zam yağmurları, işsizlik oranındaki rekor oranlar, zenginlerin zenginliklerine zenginlik kattığı, fakirlerin her gün biraz daha fakirleştiği, açlığa ve sefalete terk edildiği, vatandaşlarımızın ısınma, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamadığı bir dönemde olunduğunu belirten Başkan Sönmez, “Çiftçilerimiz artan girdi maliyetleri yüzünden tarlalarını ekemiyor. Esnaflarımız kredilerini ödeyemiyor, kepenklerini siftahsız kapatıyor. İşçimiz, emekçimiz, emeklilerimiz, maalesef emeklerinin karşılığını alamıyor. 10 binlerce üniversite mezunu öğrencilerimiz, genç kardeşlerimiz pazarlarda tezgahtarlık yapmak zorunda. Böylesi zor ve sıkıntılı bir süreçte tüm bu koşullara rağmen hiçbir yurttaşımız karamsar olmamalı, karamsarlığa kapılmamalı. Çünkü asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu her yerde umut var, gelecek var” dedi.

“Değişim havası ülke geneline yayıldı”

Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına seçilmesiyle birlikte ülkede değişim havasının yayıldığını dile getiren Sönmez şöyle konuştu, “Cumhuriyet Halk Partimizin yeni yüzyıla yeni genel başkan olarak gelen değişim şiarıyla bu havayı önce partimize sonra ülkemizin geneline yayarak Türkiye'yi yeni bir umutla karşılaştıran Sayın Genel Başkan'ımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Genel başkanlık dönemi boyunca ülkemize ve partimize çok değerli kazanımlar sağlayan hak, hukuk, adalet yürüyüşünün mimarı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyor, şükranlarımızı saygılarımızı arz ediyorum.”

 

“Özlenen sosyal demokrat iktidarı halkımızla buluşturacağız”

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşılıksız gönül veren bir topluluğuz” diyen Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü, “Çok iyi biliyor ve çok inanıyorum ki şu salonda bulunan hiçbir yol arkadaşımın amacında çıkar, rant, maddi bir kazanım yoktur. Öyle bir şey olsa muhtemelen bugün bu salonda bizlerle olmazdınız. Çünkü öyle bir coğrafyada, öyle bir şehirde yaşıyoruz ki istesek de ne rantı, ne yolsuzluğu, ne de maddi kazancı elde edecek pozisyonda durumda değildir. Bizlerin ortak bir amacı, ortak bir düşüncesi var. Biz halkımızın mutlu olabileceği, halkımızın yarınlara güvenle bakabileceği, gençlerimizin bu ülkeyi terk etmeden, bu ülkenin beyin gücünü, bu ülkede istihdam edecek alanları, imkanları sağlayacak şekilde ortak bir amaçla bu yolun hep beraber yolcusuyuz. İnşallah 2028 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi özlenen o sosyal demokrat iktidarı bu ülkenin halkıyla buluşturur ve mutlu yarınları birlikte yaşamamıza vesile olur. Yerel seçimde maalesef bölgenin de ortak olduğu bu makus talihi istediğimiz seviyede yenemedik ama 31 Mart seçimlerinin Türkiye genelinde yarattığı heyecan ve bizim 47 yıl aradan sonra bir seçimi zaferle tamamlamış olmamız yarınlara çok daha iyimser ve çok daha umutlu girmemize vesile olmuştur.”

“Muhalefet partisi değiliz, bir iktidar partisiyiz”

CHP Parti Meclis Üyesi Ali Haydar Fırat ise, artık muhalefet değil, iktidar parti olduklarını söyledi. Fırat, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler artık farklı bir konumdayız. Biz artık bir muhalefet partisi değiliz, bir iktidar partisiyiz. Yerel yönetimlerde iktidar olduk. Türkiye'de geniş kesimlerin teveccühünü kazandık. Dolayısıyla sokaktaki vatandaşın bize bakışı bizim bundan sonraki süreçte iktidarın birincil aktörü olacağımız yönünde. O yüzden her bir vatandaşımız, her bir partilimiz, her bir örgüt üyemiz bu anlayış ve bu yaklaşımla çalışmalarına ve çabalarını sürdürmeli, daha fazla insanlarımızın içinde yer almalıyız, daha fazla dertlerini dinlemeliyiz, daha fazla onlarla birlikte olmalıyız. Genel başkanın değişmesiyle birlikte Sayın Özgür Özel'in gelmesiyle birlikte yeni bir siyasal süreç başladı, yeni bir durum başladı. Bu yeni durum parti örgütlerinin daha fazla önem kazandığı, partililerin bütün çalışmalara daha yoğun bir biçimde katıldığı bir süreç. Dolayısıyla bugün içinde bulunduğumuz bu değişim süreci hala devam etmekte. Elbette ki önümüzde bir tüzük kurultayı arkasından bir program süreci, değişim süreci olacak. Yani kısaca partideki değişim süreci devam edecek. Biz aslında hedeflediğimiz 2 şeyi gerçekleştirdik. Birincisi partide bir değişim sürecini başlattık ve bunu önemli ölçüde gerçekleştirdik. İkincisi Türkiye'de yerel yönetimler alanında bir değişim sürecini başlattık ve burada da şu anda nüfusun yüzde 65’ini ve milli gelirin yüzde 80’ini yöneten bir başarıyı elde ettik. Şimdi önümüzde bir hedef var. O da ilk genel seçimde Türkiye'nin iktidarını devralmak” diye konuştu.

“Mağdur edilen geniş kesimlerinin daha fazla bedel ödememesi için bir çaba ve bir çalışma içerisindeyiz”

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve partinin ekonomi kurmaylarının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüşeceklerini söyleyen Fırat şunları kaydetti, “Bugün de bizim ekonomik kurmaylarımız, genel başkan yardımcılarımız Sayın Mehmet Şimşek'i ziyaret edecekler. Biz hem müzakerenin hem mücadelenin birlikte olabileceğini gösterme çabasındaydık ve bunu da sanırım başardık. İktidara sadece eleştiri getirip çözüm sunmamanın doğru bir yol ve yöntem olmadığını düşündük. O yüzden kendi alanlarında bütün genel başkan yardımcılarımız, parti meclisimizin de görüş ve önerileri doğrultusunda bir takım politikalar, birtakım süreçleri hazırlayıp onlarla paylaşıyorlar. Bugün de ekonomide ağırlıklı olarak bu yeni paketler, yeni birtakım uygulamaların sıradan insanın, bizlerin, vatandaşın binmemesi için ne türden yeni bir takım imkanlar yaratılır? Bunun derdindeyiz. Bununla ilgili olarak da çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi ilgili giren genel başkan yardımcılarımız. Bugün Sayın Mehmet Şimşek'e bunu sunacaklar. Dolayısıyla bizim şöyle bir derdimiz yok. İktidarla yan yana görünmek, yan yana pozisyon vermek gibi bir derdimiz yok. Ama Türkiye'nin sorunlarını konuşan bir siyasete ihtiyaç var. Sorunları konuşan bir siyaset, çözüm üreten bir siyasettir. Dolayısıyla kutuplaşmalardan çok çekmiş. Bunun ağır bedellerini ödemiş bir yerdeyiz bir coğrafyadayız. O yüzden her partiyle konuşan tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bu tavrını bundan sonra da daha yoğun bir biçimde ve daha kurumsal ataklarla sürdüreceğini bilmenizi isterim. Biz Türkiye'nin sorunlarını konuşulacağı bir ortam, bir siyasal ortamın siyasete güven kazandırdığını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu güven meselesini çok önemsiyoruz. Vatandaşların da beklentisinin bu yönde olduğunu görüyoruz. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları da bize bunu gösteriyor. O yüzden bu normalleşme sürecinin çok önemli bir süreç olduğunu, bunun devam etmesinin Türkiye'deki siyasetin, siyasal aktörlerin, toplumun geniş kesimlerinin bu sürece siyasete hem saygı duymaları hem siyasetçilere olan güvenlik tazelemeleri hem de siyasetin çözüm üretme pratiğinin zenginleşmesi bakımından büyük değer taşıdığını özellikle ifade etmek isterim. Dolayısıyla bizim buradaki meselemiz bir partiyle yan yana durmak değil, Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerilerimiz olduğunu toplumun geniş kesim aktarmaktır ve bu çerçevede de biz önemli başarılara imza attığımızı düşünüyorum. O yüzden de önümüzdeki süreçte de biz emekliliğin, asgari ücretlinin, çalışanın kısacası toplumun geniş kesimleri, mağdur edilen geniş kesimlerinin daha fazla bedel ödememesi için bir çaba ve bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız, genel başkanımızın öncülüğünde, liderliğinde devam etmektedir.”

“İnsanlarımızı geniş kesimleri açlığa ve yokluğa mahkum ederlerse elbette ki buradaki tutumumuz değişir”

“Önümüzdeki süreçte bizi bekleyen bir takım olumsuzluklar olabilir” diyen Fırat şöyle konuştu, “Türkiye'deki mevcut et tıkanmanın kurumsal çözülmenin ekonomik sıkıntıların daha da yoğunlaşacağını, mevcut politikalar dahilinde söyleyebiliyoruz. Bizim çabamız bu ağırlaşan tablonun daha fazla ağırlaşmaması konusunda iktidara uyarı göndermek, uyarıda bulunmak ve çözüm önerilerimi sunmak. Eğer bunları dinler ve bunları yaşama geçirirlerse elbette ki katkılarımız olacak. Ama insanlarımızı geniş kesimleri açlığa ve yokluğa mahkum ederlerse elbette ki buradaki tutumumuz değişir. Bundan kastımız da şu. Müzakereden mücadele sürecine, daha yoğun bir mücadele sürecine ki zaten bugüne kadar çok sayıda miting gerçekleştirdik. Ekonomik sorunlar bağlamında, toplumsal sorunlar bağlamında çok ciddi mitinglere, çok ciddi bir biçimde toplumsal muhalefeti ayağa kaldırmaya yönelik olarak adımlarımız olacaktır.”

“31 Mart seçim zaferi hepimizin ortak çabası ve inancının bir sonuçtur”

Parti Meclis Üyesi Cem Aydın da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine dikkat çekti. Aydın, “31 Mart seçimlerinde halkla daha güçlü bir bağ kurduk. Partimizin 31 Mart seçimlerinden sonra halkla daha güçlü bir bağ kurduğunu ve toplumun geniş kesimlerine hitap ettiğini gösterdi bizlere. Bu zafer hepimizin ortak çabası ve inancının bir sonuçtur. Ancak bu başarının arkasından tabii ki de yaslanmayacağız. Yerine yeni hedefler belirleyeceğiz ve bu başarıyı daha da ileriye taşıyacağız. 31 Mart bizler için bir sonuç değil, genel seçimlere giden bizim ilk adımımız olmuştur. Her bölgenin kendine has bir sorunları ve dinamikleri var. Bu bölgenin de bunu göre özel durumları var. Türkiye'nin yeni yüzyılda değişimi ve 31 Mart zaferinin getirdiği motivasyonla yeni politikalar tahayyül etmemiz gerektiğinin farkındayız. Yeni bir siyaset anlayışını sizlerle hep birlikte çalışarak bu bölgeden önce gönülden bir Cumhuriyet Halk Partisi'ni birinci yapacağız, daha sonrasında da önümüzdeki seçimlerde sandıklardan birinci parti olarak çıkartacağımıza ben inanıyorum. Tabii bu süreçte özellikle hem hizmetten maruz kalmış bölgelerde son seçimlerde elde ettiğimiz başarılarla birlikte bize ait yönetimlerde oluşturacağımız yeni yönetim politikalarıyla, yerel yönetim politikalarımızla ve oralarda elde edeceğimiz örnek modellerle buralarda çok güçlü bir şekilde seçim kampanyamızı ve yerel seçenekler sürecimizi yöneteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.


İlginizi Çekebilir

DEVLET BAHÇELİ'DEN CHP'YE TEPKİ: "MALAZGİRT'E BÜYÜK TAARUZ'U RAKİP GÖSTERMEK, VAHİM BİR SAYGISIZLIKTIR"

ERDOĞAN, "MALAZGİRT RUHU İMAN ÇAĞLAYANI OLARAK GÜRÜL GÜRÜL AKIYOR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MUŞ’TA

BAKAN URALOĞLU, MUŞ HEYETİ TARAFINDAN KARŞILANDI

YRP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI AK PARTİ’YE KATILDI

HÜDA PAR, KANUN TEKLİFİ İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

'SOYKIRIM SUÇU FAİLLERİ İÇİN' KANUN TEKLİFİNE DESTEK ÇAĞRISI

TEMELLİ, VARTO'YA DOĞALGAZIN NE ZAMAN GELECEĞİNİ SORDU

CHP DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

HÜDA PAR’DAN KANUN TEKLİFİNE DESTEK ÇAĞRISI

  • Pazar 30.3 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1