ÇOCUKLARINDAN AYRI BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTILAR

Muş’ta evlat nöbeti tutan aileler, bir Ramazan Bayramı'na daha çocuklarından ayrı girmenin üzüntüsünü yaşadı.

GÜNCEL 25.04.2023 20:23:00
ÇOCUKLARINDAN AYRI BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTILAR

ÇOCUKLARINDAN AYRI BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTILAR

Muş’ta evlat nöbeti tutan aileler, bir Ramazan Bayramı'na daha çocuklarından ayrı girmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

Muş’ta 2 yılı aşkındır çocuklarına kavuşmak ümidiyle evlat nöbeti tutan aileler bir bayramı daha çocuklarından ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadılar. Bir yandan evlatlarına kavuşmanın hayalini kuran aileler diğer yandan onlardan ayrı geçirdikleri bir bayramın daha hüznünü yaşadılar. Bir bayramı daha çocuklarından ayrı geçiren aileler çocuklarına kavuşacakları günü dört gözle beklerken çocuklarına kavuşunca ayrı geçirdikleri bayramları telafi edeceklerinin hayalini kuruyor.

Muş’ta evlat nöbeti tutan baba Şemsettin Özcan, 6 yıldır ayrı kaldığı çocuğunun özlemini çektiğini belirterek: “Herkesin çocuğu bayramda evine geldi, benim çocuğum gelmedi. Bu HDP bizden ne istiyor. HDP diyor, 'biz Kürtleri temsil ediyoruz', onların Kürtlerle ilgisi yok. Siz bayramı çocuklarınızla geçirdiniz, biz çocuklarımıza ne yapalım. Bizim başımıza ne gelmişse sizin başınıza da gelsin. Oğlum sesimi duyuyorsan gel. Askere, polise teslim ol. Sana kimse zarar vermez. Burada tek bir bayrak var, başka bayrak yok. HDP bizden ne istiyor, çocuklarımızı götürüyorlar. Onların çocukları okuyor bizim çocuklar dağda. Bütün çocukların gelmesini istiyorum. Oğlum seni kaç bayramdır görmüyorum. Seni çok özledim. Sabah akşam seni özlüyoruz” dedi.

Evlat nöbetine katılan Anne Naciye Sönmez Yıldız ise; "Bir Bayramı daha oğlumdan ayrı geçirdim. Oğlum eğer sesimi duyuyorsan dön gel. Hiç korkmayın, devlet yanımızdadır. Devlet iyidir, Ramazan Bayramı geçti, ama gelecek bayram inşallah sen geleceksin. Bizde senin hasretini çekiyoruz. Gecemiz, gündüzün kalmadı. Siz Türkiye'nin çocuklarısınız, orada sizin işiniz yoktur. Geri dönün. Her bayram ağlıyoruz. İnşallah gelecek bayram ağlamayacağız." diye konuştu.

Bir diğer Anne Gülbahar Teker ise; “Bu bayram da sen gelmedin oğlum. Ben hastayım, kardeşin Cuma hasta. Gel devlete teslim ol. Ceza yok, biz nöbetteyiz. Bazı çocuklar teslim oldu. Korkma gel ben buradayım. Bayramda seni bekliyorum oğlum. Gel oğlum artık yeterdir ağladığımız. Bize bayram yok. Oğlum bana söz verdin Türkiye'ye döneceğim diye. Oğlum eğer yaşıyorsan bana haber ver” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR, ÇOCUKLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

MUŞLU ÖĞRENCİ RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

MUŞ VAKFI’NDA AKADEMİK VE DÜŞÜNSEL BİR İFTAR BULUŞMASI

ASIRLIK CAMİDE MUKABELE GELENEĞİ YAŞATILIYOR

KÖY YOLLARINDA ULAŞIM SAĞLANDI, GENİŞLETME MESAİSİ BAŞLADI

AİLELERİN EVLAT NÖBETİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ SEMİNERİ

TÜBİTAK DESTEKLİ YAPAY ZEKA EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

GELECEĞİN SPORCULARI İÇİN YETENEK TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

RAMAZAN SOFRALARI İÇİN MUŞ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMDE

  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 13.7 ° / 4.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13