Tarih: 26.11.2020 19:31

DAKA MUŞ KAŞARINI TEK ÇATI ALTINA TOPLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisi tarafından Muş´ta faaliyet gösteren 4 adet kaşar üreticisine yönelik yönetim danışmanlığı faaliyetlerine Kasım ayı itibari ile başladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; ?Muş kaşarı üretim tekniği olarak yapımında kullanılan %40-50 oranında koyun sütü ve keçi sütü karışımı ile diğer kaşarlardan farklı bir tada ve aromaya sahiptir. Muş´ta kaşar üretiminin tamamı nerdeyse bir aile tarafından farklı marka adı altında yapılmaktadır. Muş Yatırım Destek Ofisi tarafından başlatılan çalışma ile Muş´ta belirlenen 4 farklı üreticinin tek bir çatı altında ve tek bir marka olarak ürünlerini üretip satışının sağlanması hedeflenmektedir.

Çalışma Bölgemizde bir ilk olacak olup firma birleşmeleri / aile sözleşmesi hazırlanması gibi konularda örnek teşkil edecek bir çalışma olacaktır. 5 ay sürecek projede firmalara; Pazar Analizi, Vizyon / Misyon / Ortak Değerler Uzlaşması, Resmi Birleşme / Şirket Ana Sözleşmesi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Strateji ve Uyumlanma, Markalaşma ve Pazarlama, Kurumsallaşma, E-Ticaret gibi konuları da içeren 7 ayrı ana başlıkta danışmanlık hizmeti verilecek.

Bunun yanında Muş Kaşarının standardının ve geleneksel özellikteki üretim metodunun korumasını sağlamak ve tüketicinin doğru ürüne ulaşmasını sağlamak amacıyla Muş Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nce yürütülen Muş Kaşarı coğrafi tescil işlemleri de son aşamaya gelinmiş olup, coğrafi işaretin alınması ile Muş Kaşarının markalaşması ve pazarlanmasında önemli bir adım atlanmış olacak.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —