DAKA MUŞ’TA GİRİŞİMCİLİK KAMPI DÜZENLİYOR

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 15-16-17 Ekim’de Muş’ta Girişimcilik Kampı düzenliyor.

EKONOMİ 1.10.2021 19:51:00 796
DAKA MUŞ’TA GİRİŞİMCİLİK KAMPI DÜZENLİYOR

DAKA MUŞ’TA GİRİŞİMCİLİK KAMPI DÜZENLİYOR

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 15-16-17 Ekim’de Muş’ta Girişimcilik Kampı düzenliyor.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muşlu gençlerin girişimcilik kapasitelerini artırmak için Muş’ta girişimcilik kampı düzenliyor. 15-16-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan kamp’a katılmak için son başvuru tarihi 11 Ekim 2021 olarak açıklandı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Girişimcilik Programı kapsamında TRB2 Bölgesi illeri Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van’da gençlerin girişimcilik kapasitelerini artırmak, gençlerde yenilikçi düşünme becerileri geliştirmek, gençlerin sosyal fayda odaklı faaliyetler tasarlamalarını sağlamak ve kentte genç girişimciliği teşvik etmek amaçlarıyla düzenlenen DAKA Girişimcilik Kampları devam ediyor.

Bu kapsamda açılacak olan girişimcilik kampı ile ilgili olarak DAKA’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Dahil Ol, Potansiyelini Harekete Geçir" sloganıyla gerçekleştirilen Girişimcilik Kampları ile TRB2 Bölgesi’ndeki gençlere; girişimcilik, sosyal girişimcilik, küresel amaçlar, iş modeli kanvası, yenilikçi düşünme, yerel potansiyeli harekete geçirme ve etkili iş planı sunum teknikleri başlıklarında eğitimler veriliyor.

Van ve Hakkari'de yerelin potansiyeline uygun girişim ve sosyal girişim modelleri tasarlandı. İlk olarak 6-7-8 Temmuz tarihlerinde Van’da düzenlenen Girişimcilik Kamplarının ikincisi 16-17-18 Ağustos tarihlerinde Hakkâri’de düzenlendi. Programa katılan gençler, yerelin potansiyeline uygun girişim ve sosyal girişim modelleri tasarladı.

15-16-17 Ekim’de Muş’ta ve 19-20-21 Ekim’de Bitlis’te gerçekleştirilecek olan ve 3’er gün sürecek Girişimcilik Kampları’nda katılımcıların 4-5 kişilik gruplar halinde kendi fikirlerini geliştirip sürdürülebilir iş modellerine kavuşturmalarına katkı sağlanacaktır. Eğitim programına Muş ve Bitlis illerinde ikamet eden 18-29 yaş aralığındaki gençler kabul edilecektir. Program süresince yemek ve ikramların Ajans tarafından karşılanacağı eğitimlere tam katılım sağlayan gençlere Katılım Belgesi verilecektir. Ayrıca kamp sürecinde oluşturduğu girişim ve sosyal girişim fikirlerini geliştirmek isteyen gençlere Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Girişimcilik Programı kapsamında mentorluk ve danışmanlık desteği sunulacaktır. Muş Girişimcilik Kampları için son başvuru tarihi 11 Ekim 2021 olarak belirlenmiştir.” Denildi.