DİYANET VAKFI PERSONELİNE HAFİF ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Muş’ta başlatmış olduğu afet eğitimlerine kurumlarda vermeye devam ediyor.

EĞİTİM 18.10.2021 17:27:00 400
DİYANET VAKFI PERSONELİNE HAFİF ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ

DİYANET VAKFI PERSONELİNE HAFİF ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Muş’ta başlatmış olduğu afet eğitimlerine kurumlarda vermeye devam ediyor.

 

2021 Afet Eğitimi Yılı kapsamında; AFAD ile Diyanet Vakfı Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Muş'ta 36 gönüllü öğretmen ve Vakıf personeline, deprem ve benzeri durumlara karşı hafif arama kurtarma eğitimi verildi.

AFAD Muş İl Müdürlüğü bünyesindeki uzman ve eğitim görevlileri tarafından Hafif Arama Kurtarma Tahliye Eğitim Kursunda, teorik ve uygulamalı arama kurtarma malzemeleri, araç ve cihazların çalıştırılması ve kullanımı, afet farkındalık eğitimi, ipler ve düğümler, çadır kurulumu ve enkazda arama kurtarma eğitimleri verildi.

Düzenlenen eğitim ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muş AFAD İl Müdürü Veysi As, 2021 Afet Eğitimi Yılı ilan edilmesinin ardından Muş’ta afet eğitimlerine hız verdiklerini ve bugüne kadar yaklaşık 155 bin kişiye eğitim verdiklerini söyledi.

Muş’ta yapılan afet eğitimleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan AFAD İl Müdürü Veysi As, 2021 yılının başından beri eğitimlere başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Afete hazır Türkiye geniş bir projededir. İçişleri bakanımız 2021 yılını afet eğitim yılı olarak ilan etti. Türkiye genelinde 51 milyon insana eğitim verileceğini ifade etti. 51 milyon insanın eğitim alması ilimizdeki oranı ise 250-300 bin insana eğitim verilmesine denk geliyor. Dolayısıyla bu bir seferberliktir. Bakanlığımız diğer bakanlıklarla protokol yaparak bu seferberliğe katılmalarını sağladı. Bu kapsamda Diyanet Vakfı Başkanlığı ile yapılan protokol ile Muş’ta 36 gönüllü personel hafif arama kurtarma eğitimi verdik. Dünyanın her yerinde Afet gönüllüsü çalışması var. Bizde de gönüllü kapsamı özellikle son 2 yıldır biraz daha ivme kazandı. Gönüllü kendi isteği ile dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkar gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü ve birikimini kullanarak AFAD koordinesinde yardım yapmak isteyen kişilerdi. Bunu bilerek herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliği ile e-devlet üzerinden başvurusunu yaparak gönüllü olabilir. Tabi bunların aşaması var. Kaydını yaptıktan sonra birkaç aşamadan geçiyor. Online eğitim alıyor. Daha sonra online olarak sınavını da oluyor. Oradan aldığı puanlarla başkanlığımızdan hediye de talep edebiliyor. Gönüllülerin online eğitimi bittikten sonra yüz yüze eğitim veriyoruz. Teorik eğitimin ardından sahada uygulamalı olarak devam ediyor. Daha önce 18 yaş sınırı vardı. Ama şimdi 15 yaşında bir vatandaşımızda gönüllü olabiliyor. Verilen eğitimlerde özellikle afet konularına değindik. Vatandaşlarımızın afete hazırlıklı olsun diye verdiğimiz eğitimler sonucunda Muş halkının afete hazır olduğuna inanıyorum.” Dedi.