DOÇ. DR. TEKİN, YUNUS EMRE ETKİNLİĞİNİ ANLATTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin, TRT Erzurum Radyosu ve TRT 1 ortak yayınına konuk olarak geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yunus Emre etkinliği ile ilgili

KÜLTÜR SANAT 1.06.2021 19:45:00 317
DOÇ. DR. TEKİN, YUNUS EMRE ETKİNLİĞİNİ ANLATTI

DOÇ. DR. TEKİN, YUNUS EMRE ETKİNLİĞİNİ ANLATTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin, TRT Erzurum Radyosu ve TRT 1 ortak yayınına konuk olarak geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yunus Emre etkinliği ile ilgili olarak bilgiler verdi.

 

Muş’ta yapmış olduğu etkinlik ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin, son olarak 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlemiş oldukları ‘Yunusça Konuşmak, Yunusça Anlamak’ etkinliğini ile ilgili olarak Ömer Ergedik’in sunduğu TRT Erzurum Radyosu ve TRT 1 ortak yayını olan “Doğunun Sesi” programına katıldı.

Tekin, Muş Alparslan Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte Yunus Emre’nin ilk defa “Oyunla Yaşayarak Öğrenme” tekniği kullanılarak anlatıldığını söyledi.

Katılmış olduğu programda Yunus Emre hakkında bilgilere değinen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü; “2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi hasebiyle üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘Yunusça Konuşmak, Yunusça Anlamak’ etkinliğini düzenledik. Yunus Emre’nin ‘Oyunla Yaşayarak Öğrenme’ tekniği ilk defa kullanılarak anlatıldı. Bu açıdan Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bir ilke imza atmış oldu. Oyunla Yunus Emre’nin iletişim yönünü, kültürlerin birbirini tanıması yönünü ön plana çıkarmaya çalıştık. Kardeşlik, birlik ve bütünlük adında kültürler arası farklılığı anlattık. Farklı kültürleri anlamak ve farklı kültürlerle uzlaşmak çok önemli bir konudur. ‘Yetmiş iki millete bir gözle bakmak’ felsefesini benimseyen Yunus Emre’nin irfani geleneğinin, cihanşümal mesajının ve evrensel imparatorluk mefkûresinin günümüz küresel dünyasında toplumların benimsemesi gerekir. Çünkü Yunus,  yetmiş iki millete bir gözle bakmayan insanı, evliya olsa bile isyankâr sayardı. Dinimiz insanlara aşkla yaklaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tekin, katılmış oldğu programın sonunda “yetmiş iki millete bir gözle bakmak” felsefesini benimseyen Yunus Emre’nin “Bir Ben Vardır Bende” şiirini okuyarak sözlerini tamamladı.