EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turan Güler, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı tanınması çağrısında bulundu.

GÜNCEL 13.02.2025 15:07:00
EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turan Güler, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı tanınması çağrısında bulundu.

 

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Muş 2 Nolu Şubesi üyeleri, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının hala teslim edilmemesini protesto etmek için Muş Alparslan Üniversitesi Merkezi Kütüphane önünde bir araya geldi. 

Sendika adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Doç. Dr. Turan Güler, üniversite idari personelinin başka üniversitelere geçişinin mevcut sistemde kadrosunun bulunduğu üniversitenin muvafakatine bağlı olduğunu, ancak bu durumun uzun dava süreçlerine yol açarak mağduriyet yarattığını vurgulayarak toplu sözleşmede karara bağlanan yer değişikliği hakkının bir an önce YÖK tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Akademik ve idari personelin özlük hakları konusunda da önemli taleplerde bulunan Güler konuşmasında şunları belirtti: “Son yıllardaki enflasyonist ortamda mali haklarında reel bir artış yaşamayan, aksine gelir kaybına uğrayan akademik personelin maaşları hem kendi içinde hem de diğer meslek gruplarıyla kıyaslandığında mağduriyet yaratan bir düzeydedir. Üniversitelerde görev yapan akademik personel için adil bir ücret politikasının oluşturulması elzemdir. Daire başkanı kadro unvanına sahip kamu personeli, görev yaptığı kuruma bağlı olarak farklı ücretler almaktadır. Aynı işi yapan çalışanların farklı ücret alması, motivasyonlarını ve verimliliklerini olumsuz etkileyerek Anayasa’nın 49. maddesinde öngörülen çalışma barışını bozmakta, “eşit işe eşit ücret” ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenle, merkezî idare daire başkanlarına sağlanan makam tazminatı hakkı, üniversite daire başkanlarına da tanınmalıdır.”

Araştırma görevlilerinin en fazla üçüncü dereceye kadar yükselebildikleri için yeşil pasaport alma hakkına sahip olmadıklarını belirten Güler, bu durumdan dolayı araştırma görevlilerinin yurt dışındaki araştırma, çalışma, uluslararası çalıştay, sempozyum ve benzeri bilimsel toplantılara katılımlarının zorlaştığını ifade ederek araştırma görevlilerine yeşil pasaport hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

3600 ek gösterge düzenlemesinin yıllardır kamu çalışanlarına verilen bir söz olup, milyonlarca memurun maaşını ve emeklilik haklarını doğrudan etkilediğini belirten Güler adalet ve hakkaniyetin gereği olarak, çalışanların refahını artıracak 3600 ek gösterge düzenlemesinin bir an önce tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasının sonunda üniversitelerde görev yapan idari personelin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna ve eğitim-öğretim sürecine önemli katkılar sunduğuna değinen Güler, buna rağmen idari personelin eğitim-öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinden faydalanamadığını belirterek eğitimde eşitlik ve adaletin sağlanması adına, bu ödeneklerin idari personele de verilmesi gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLAR, SATRANÇ TURNUVASINDA BÜYÜLEYİCİ BİR YARIŞ SERÜVENİ YAŞADI

İYİLİK AİLESİ PLATFORMU'NDAN RAMAZAN AYINDA GÖNÜLLERİ ISITAN YARDIM

MUŞLU İŞ İNSANI HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

MİNİK ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARIYLA RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLADILAR

“GSB’DE RAMAZAN” PROGRAMLARI BAŞLADI

VALİ AVNİ ÇAKIR’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN KOÇ, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

REKTÖR ALİCAN, YÖK BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI

MUŞLU ÖĞRENCİLERDEN TEKNOLOJİ ALANINDA BÜYÜK BAŞARI

BULANIK'TA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

  • Çarşamba 1.7 ° / -5.1 ° false
  • Perşembe 6.7 ° / -3.9 ° Güneşli
  • Cuma 8.4 ° / -2.1 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35