EMNİYETTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME

Muş Alparslan Üniversitesi’nde "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında bilgilendirme standı kuran Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri bilgilendirdi

GÜNCEL 15.10.2024 16:42:00
EMNİYETTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME

EMNİYETTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME

Muş Alparslan Üniversitesi’nde "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında bilgilendirme standı kuran Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri bilgilendirdi

 

Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında açılan stantta bin 343 öğrenci bilgilendirildi.

Emniyet Müdürlüğünün birçok biriminde görevli ekipleri, MAUN’da stant açtı. Düzenlenen etkinlikte, Terör, Güvenlik, Asayiş, Toplum Destekli ve Narkotik Şube Müdürlüğü personelleri öğrencilere, dolandırıcılık, terör, siber suçlar, sosyal medya kullanımı, bağımlılık ve KADES hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Öğrencilere defter, tükenmez kalem, broşür, bez çanta, uçlu kalem, silgi seti ve grafik resim tekniği ile hazırlanan kişiye özel isim yazılı kaligrafi kâğıtları hediye edildi. Etkinlikte toplamda bin 343 öğrenciye ulaşıldı.

“Şehirle iyi ilişkiler kurma noktasında yoğun bir motivasyona sahibiz”

Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, en başından beri şehirle iyi ilişkiler kurma noktasında yoğun bir motivasyona sahip olduklarını söyledi. Rektör Mustafa Alican, “Emniyet Müdürlüğümüz de bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Dolayısıyla sürekli bir biçimde hem düzenlediğimiz faaliyetlerde, hem başka bir takım programlarda Emniyet Müdürlüğümüzden yetkili arkadaşlarımızı üniversitemizde ağırlıyoruz. Kendileriyle birlikte çeşitli eğitimler, konferanslar, paneller yapıyoruz. Bağımlılıkla ilgili mesela geçtiğimiz günlerde panel oldu. Onun dışında özellikle terörle alakalı bilgilendirme ve önleme faaliyetleri noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bütün bu çalışmalar çerçevesinde şu anda yine Emniyet Müdürlüğümüz, üniversitemizde bir hafta devam edecek olan bir bilgilendirme standı kurdu” dedi.

“Sadece bilgilendirme yapılmıyor”

“Bu stantta sadece kuru bir bilgilendirme yapılmıyor. Aynı zamanda burada polislerimiz, öğrencilerimizle sohbet ediyorlar” diyen Rektör Alican sözlerini şöyle sürdürdü, “Arkadaşlarımızla öğrencilerimizle oturuyorlar, sohbet ediyorlar. Birbirlerine çeşitli hediyeler veriyorlar. Yine keyifli aktivitelerle burada vakit geçiriyor. İnşallah burada bir hafta kaldıktan sonra yine arkadaşlarımız aynı standı merkezde bulunan İslami İlimler yerleşkemizde de kuracaklar. Sonra sırasıyla Varto, Bulanık ve Malazgirt'te de yine bu stant kurulacak ve bu bilgilendirme faaliyetlerinin üniversitemizin bütün öğrencilerine ulaşmasını bu şekilde sağlamış olacağız.”

“Emniyet teşkilatıyla olan ilişkilerimizi daha iyi seviyelere çıkaracağız”

Bu etkinliğin sadece burada düzenlenen bir haftalık bir bilgilendirme programı olarak kalmayacağını dile getiren Alican, “Önümüzdeki dönemde de yine benzer faaliyetler yapacağız. Onun dışında yine emniyetin ilgili birimleriyle beraber gezi programları, sohbetler, film izleme seansları gibi sosyal ve kültürel faaliyetleri yürütmeye daha yoğun bir biçimde devam edeceğiz. Bu şekilde hem öğrencilerimiz bir anlamda bilgilenmiş olacaklar, hem de biz emniyet teşkilatıyla olan ilişkilerimizi daha iyi seviyelere çıkaracağız. Burada şu da önemli. Bizim öğrencilerimizden de yine okullarını bitirdikten sonra emniyet teşkilatına dahil olmak isteyen, orada çalışmak isteyenler oluyor. Onlar için de ciddi bir biçimde hem teşkilatı tanımak, hem teşkilatta yapılan görevleri tanıma noktasında da önemli bir katkı oluyor bu” diye konuştu.

“Daha dikkatli olacağız”

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarında bilgilendirme standı kurulduğunu söyleyen Tarih bölümü öğrencisi Haris İğneci, “Biz de bu standı ziyaret ettik. Güvenliğimizle ilgili biz de bilgilendirmeler yapıldı. Yaşayacağımız herhangi bir olayda polis ekiplerine nasıl ulaşacağız? Onlarla nasıl iletişim kuracağız? Nasıl görüşeceğiz gibi çeşitli bilgilendirme yapıldı. Bu da bizim için oldukça faydalı oldu. Özellikle zararlı, içerik üreticileri gibi bunlara daha dikkatli olacağız. Sosyal medya dolandırıcılarına karşı daha dikkatli olacağız. Aynı zamanda burada bir abilerimiz bize yardımcı oldular gerçekten. Bizi bilgilendirdiler. Gerçekten hani güzel şeyler yaptılar. Sanatı farklı gençleri standa çekmek için güzel şeyler yaptılar. Çok memnun kaldık. Daha önce başımıza gelen kötü olaylar oldu. Bir daha başımıza gelen bir daha yaşamaması için güzel adımlar atılıyor. Yani gerçekten memnun kaldık. Herhangi bir olay esnasında nasıl davranacağınız konusunda nasıl bilgiler verdiler” şeklinde konuştu.

“Kafamızdaki bütün soru işaretlerini giderdiler”

Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında kurulan stantların gereken bir şey olduğunu söyleyen MAUN Fen-Edebiyat Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Hanım Okta, “Zaten üniversiteye katıldığımızda gerek yeni katıldığımızda gerek bu süreçte arkadaş ortamları, faaliyetler adı altında çok farklı yerlere çekilebiliyor. Özellikle terörle mücadele kapsamında bu bilgilendirilmenin yapılması çok iyi bir şey. Çok teşekkür ediyorum. Dolandırıcılar karşılığı ilgilendirdiler. Hiç bilgilendirirken siber suçlar hakkında, dolandırıcılık ve bir de toplumsal olarak örgüt planlı bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında bilgilendirdiler. Kafamızda soru işareti olan ya da bilmediğimiz tam oturmayan yerleri çok detaylı bir şekilde bize anlattılar. Yani kafamızdaki bütün soru işaretlerini giderdiler. Kadına şiddete yönelik KADES uygulaması hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ne kadar hızlı bir şekilde bize ulaşabileceklerini anlatarak bizi güvende hissettirdiler” dedi.