Tarih: 30.07.2021 20:19

ENGELSİZ ULAŞIMINI SAĞLAMAK İÇİN KENTTEKİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARDAKİ DENETİMLER ARTTIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

ENGELSİZ ULAŞIMINI SAĞLAMAK İÇİN KENTTEKİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARDAKİ DENETİMLER ARTTIRILDI

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Muş’taki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında engelliler içi yapılan çalışmalar incelendi.

 

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu engellilerin sorunlarına çözüm üretilmesi için kentteki kamu kurum kuruluş ve özel işletmelerde engellilerin rahat ulaşım sağlanması için denetimler yaparak sorunları tespit ediyor.

Binaların, tüm açık ve kapalı alanların ve ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmelerini sağlamak üzere oluşturulan ekipler çalışmalarına devam ediyor. Komisyon üyeleri, binalarda rampa, asansör, Engelli Tuvaleti, tırabzanlar, kapı genişlikleri, yön levhaları, hissedilebilen yüzeyler, kaymayan yüzeyler, görme engellilere breli alfabesi ile yön levhaları, rampa eğimleri, engelli araç park ve aydınlanma gibi detaylar üzerinde çeşitli incelemelerde bulundular.

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada erişilebilirliğin aynı zamanda yaşlı, hamile ve çocuklar için de önemli olduğunu belirterek; “Kumumuz bünyesindeki Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından kamu kurum kuruluşlar ve özel alanlarda denetimler sürdürülüyor. Denetlenen kurumların eksikliklerini biran önce gidererek binaların Engellilere erişimi sağlanması hedefleniyor. İlimizde yeni yapılan kamu binaların ön denetim yapılarak engellilerin erişimi konusunda uyarılmasını düzenlemelerin yapılmasını sağlanacaktır. Erişilebilirlik, engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken fiziksel ve mimari tüm tedbirleri içermektedir. Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar ve bebek arabalılar için büyük önem taşıyan bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —