"FİLİSTİN GÜNLERİ" PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Filistin Günleri" programı sürüyor.

GÜNCEL 14.05.2024 17:49:00

"FİLİSTİN GÜNLERİ" PROGRAMI DEVAM EDİYOR

 

Muş Alparslan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Filistin Günleri" programı sürüyor.

Kampüs alanındaki 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının her yönüyle ele alınması amacıyla 13-17 Mayıs'ta program organize edildi. Programın ikinci gününde Prof. Dr. Faruk Altunç'un "Filistinli Direniş Yapıları" konusunda konuşma yaptı. 40 konuşmacının sunum yapacağı programa, üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

Programın ardından Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik saldırıların ve katliamlarla herkesin gündemi olduğunu söyledi. Dünyanın dört bir tarafından bu katliam gerçekleştiren İsrail'in lanetlendiğini ifade eden Alican, şöyle konuştu: "Biz üniversite olarak bütün eylemlere dahil olduk. Gazze ile alakalı tepkileri ortaya koyuyoruz ama maalesef şöyle bir problem var. Gazze'nin coğrafyasını, İsrail'in coğrafyasını, Filistin'in siyasi durumunu, kültürel ekonomik durumunu çok az biliyoruz. Bütün bunları konuşabileceğim geniş kapsamlı bir program yaptık. Bu kapsamda üniversitemizde 40 konuşmacının katıldığı bir konferanslar düzenledik. Programımız cuma gününe kadar devam edecek. Konuşmacıdan biz her anlamda Filistin'le ilgili İsrail'le ilgili ve Filistin meselesiyle ilgili her şeyi dinleme, konuşma, tartışma ve öğrenme fırsatı bulacağız. Dünkü açılış oturumumuzda 2 bin kişi vardı. Gün boyunca devam eden 6-7 oturumumuzda da yoğun bir katılım oldu. Bugün de yine ciddi bir yoğunluk var. Hepimiz oturmuşuz konuşmacıları dinliyoruz. Defterlerimizi çıkardık, notlarımızı alıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Programlardan sonra arkadaşlarımıza konuşmacılarımıza sorular soruyoruz."

Programı dinleyen Öğretim Görevlisi Murat Kaymaz da 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufan'ıyla Filistin'de yaşayan insanlık dramına karşı üniversite olarak ilk günden beri tepki gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bu farkındalıkla öğrencilere Filistin bilincini oluşturmak, insanlığa karşı duyarlı olan bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapmaktayız. Filistin sadece bir İsrail saldırısında mağdur olandan öte Filistin bir davadır ve inançtır. Oradaki mazlum insanların davasına Muş'tan destek vermemiz önemlidir. Öğrencilerimizin Filistin'e bakış açısını değiştirmek, 21. Yüzyılda gerçekleşen bu katliamda öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak adına rektörlüğümüz öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma çok önem arz etmektedir."

Öğrencilerden Songül Yarçin da "Filistin destekçisi olarak bugünlerin düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Çünkü insanlar Filistin davası ve meselesi nedir? Bunu bilmiyorlar. Neyi savunacaklarını bilmiyorlar. Bu noktada bu günlerin düzenlenmesi, farklı hocaların kendi alanlarında Filistin'i kendi bakış açılarıyla ilgili değerlendirmeleri güzel oldu. Bu tür günlerin diğer üniversitelerde de düzenlenmesi gerekiyor. İnsanların Filistin konusunda bilinçlenmesi gerekiyor." dedi.

İlginizi Çekebilir

BURSA MUŞ İLDER KÜLTÜR EVİ’NDE BAYRAMLAŞMA BULUŞMASI

HEYELAN 40 YILLIK EVİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

BELEDİYELERE RESMÎ REKLAM UYARISI: TÜM İLANLAR BİK ARACILIĞIYLA YAYINLANMALI

BAŞKAN PEKBAY: “ARININ GELİŞİMİ İÇİN BAHAR BESLEMESİ HAYATİ”

MUŞ BELEDİYESİ MALİ TABLOYU HİZMET BİNALARINA ASTI

BİR OĞLUNU KAYBETTİ, DİĞER OĞLU İÇİN YARDIM İSTİYOR

HBT’NİN “BİR KARE BİR AYET” FOTOĞRAF YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

RAMAZAN’DA DAYANIŞMA ÖRNEĞİ: 27 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRILDI

VALİ ÇAKIR BAYRAM SEVİNCİNİ VATANDAŞ VE GÜVENLİK GÜÇLERİYLE PAYLAŞTI

TEDAVİ EDİLEN YABAN KUŞLARI ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPMAYA HAZIR

  • Salı 10.2 ° / 4.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 12.1 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.1 ° / 2.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17