Tarih: 15.10.2024 17:36

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ DENEYAP İLE YETİŞİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ DENEYAP İLE YETİŞİYOR

 

Muş Gençlik Merkezi'ndeki Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde “Tasarım ve Üretim” eğitimi tüm hızıyla devam ediyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, genç yeteneklere yönelik sunduğu “Tasarım ve Üretim” eğitimi ile geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeye devam ediyor. Atölyede bilgisayar destekli tasarım araçlarıyla projelerini hayata geçiren gençler, üç boyutlu yazıcılar ve diğer üretim teknolojilerini kullanarak kendi ürünlerini üretme fırsatı buluyorlar. Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençleri geleceğin mühendisleri, tasarımcıları ve girişimcileri olarak hazırlıyor. Yeteneklerini ve hayal güçlerini tasarıma çeviren çocuklar, DENEYAP projesi ile tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyesi’yle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Bilimin ve teknolojinin gelecek süreçte insan yaşamında daha etkin olacağı bir gerçek. Bilimsel ve teknolojik alanlarda daha üretken ve girişimci bireyler yetiştirmek adına bu projenin oldukça değerli olduğunu düşüyorum. “DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde verilen proje geliştirme odaklı eğitimler sayesinde bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratan, AR-GE becerileri gelişmiş, güncel teknolojilerle erken dönemde karşılaşmış, takım çalışması tecrübesi kazanmış, yaratıcı, yenilikçi düşünce, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme becerisi, etkili iletişim, liderlik becerileri yüksek, üretken, sorumluluk sahibi olma bilinci edinmiş, bilim ve teknoloji projeleri üreten gençler yetişiyor. Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve girişimcileri olabilecek gençlerin ülkemizin gelişmesinde, ileriye gitmesinde ve “Milli Teknoloji Hamlesi”nin gerçekleşmesinde rol alacaklar” dedi.

Çocukların Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hayal güçlerini konuşturduklarını ifade eden Taşdemir şunları kaydetti, “İnanıyoruz ki burada yetişen gençler ileride Selçuk Bayraktar’ın izinden gidecek. Ülkemize milli muharip uçağından tutun, İHA’lar ve SİHA’larla birçok gençlerimiz yer alacak. Geleceğimize umutlu olarak ilerliyoruz. Gençlik Spor Bakanlığı bünyesindeki Gençlik Merkezleri bu manada gençlerimizi yetiştirmektedir. Her konuda teknoloji üreten bir ülke hedefi ve hayali ile atölyelerimiz hafta sonları farklı programlarla gençler hizmet vermektedir. Tabi işin arka mutfağında kurs hoclarımız yer almaktadır. Deneyimli olan hocalarımız gençlerimizi yetiştiriyor. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ailelerimiz çocuklarını fedakarca hafta sonlarında buraya göndermektedirler. Ailelerimize de teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza tebrik ediyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —