GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Muş’ta son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısına duyarsız kalmayan gençler örnek bir davranışa imza attılar.

GÜNCEL 24.01.2022 19:57:00 580
GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Muş’ta son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısına duyarsız kalmayan gençler örnek bir davranışa imza attılar.

 

Muş’ta son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor. Bu duruma duyarsız kalmayan Muş Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmamaları için doğaya yem bırakarak örnek bir davranış sergilediler.

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençlerden oluşan bir ekip Muş’ta çeşitli alanlara yaban hayvanları için yem bıraktı. Yırtıcı hayvanlar için kemik, sakatat ve et bırakan gençler kuşlar için ise buğday bırakıldı.

Gönüllü gençler Muş’ta kış mevsimin çok çetin geçtiğini ve yaban hayvanlarının yem bulmakta sıkıntı çektiklerini belirterek şunları söylediler: “İlimizde kış mevsimi oldukça zorlu geçiyor. Bizde yaban hayatından yaşam mücadelesi veren hayvanlar için seferber olduk. Beslenmekte zorluk çeken hayvanlara destek olmak için bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında kırsal kesimlere geldik. Proje kapsamında daha önce farklı etkinliklerimizin yanı sıra bu defa da yaban hayvanlarına destek olmak istedik. Daha önce temin ettiğimiz yiyecekleri getirip kırsal kesimlere serpiştirdik. Özellikle kuşların daha çok zorlandığı ve yaşam mücadelesi verdiği kış mevsiminde bir destekte biz vermek istedik. Hayvanların görebileceği bölgelere yemlerimizi bıraktık. Yapmış olduğumuz çalışma her ne kadar zorlu olsa da yaban hayatında mücadele veren hayvanlarımız için değdi. Zorlu geçen kış mevsimine rağmen biz yılmadan beslenmelerini ulaştırdık. Yaban hayat çok önemli. Buna herkesin sahip çıkması gerek. Kış hayatının sertleşmesi ile yüksek kesimlerde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Biz de 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında bölgeye yiyecek ve yem bıraktık. Buradaki amaç yaban hayatın korunması ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Yabani kuşlar için buğday, köpek, tilki ve diğer yaban hayvanlar için de kemik bıraktık. Bu proje kapsamında çok çeşitli faaliyetler yürütüyoruz, bu faaliyetlerimizden sadece birisi. Bunu da Hz. Ömer’in ’Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler’ sözüne riayetten bu projeyi yürütmekteyiz. Amacımız; doğadaki hayvanların aç kalmaması, onların bir şekilde rızıklarını temin etmektir. Biz de bunlara vesile olabiliyorsak ne mutlu bize. Beslenme biz insanlar için ne kadar önemli ise hayvanlar içinde aynı önemi taşımaktadır. Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz farkındalık etkinliğimiz belli aralıklarla devam edecektir. Amacımız; doğadaki hayvanları yalnız bırakmamak, onların rızkını temin etmektir" ifadelerini kullandılar.