HAVALARIN ISINMASINA EN ÇOK ONLAR SEVİNYOR

Mevsim şartları nedeniyle kışın çalışamayan inşaat işçileri, güneşin yüzünü göstermesiyle iş başı yaptı.

EKONOMİ 2.04.2021 20:07:00 633
HAVALARIN ISINMASINA EN ÇOK ONLAR SEVİNYOR

HAVALARIN ISINMASINA EN ÇOK ONLAR SEVİNYOR

Mevsim şartları nedeniyle kışın çalışamayan inşaat işçileri, güneşin yüzünü göstermesiyle iş başı yaptı.

 

Muş’ta havaların ısınmasıyla inşaat sezonu hareketlendi. Kış mevsiminin sert ve uzun sürdüğü Muş’ta, havanın ısınmaya başlamasıyla inşaatlarda çalışmalar başladı. Kış mevsimiyle birlikte işleri tamamen duran inşaat işçilerin havaların yavaş yavaş ısınmaya başlaması ile birlikte işbaşı yapmaya başladılar. Geçtiğimiz yıldan kalan işlerine yavaş yavaş başlayan inşaat işçileri, havaların ısınması ile iş başı yaptıkları için mutlu olduklarını söylediler.

Muş merkezde vatandaşlar inşaatlarda çalışmalara başladılar. Ağır geçen kış mevsiminden dolayı yaklaşık olarak 5 aydır çalışma yapamadıklarını anlatan İnşaat ustaları Nisan ayı itibarıyla ilimizde inşaat sezonunun yeni başladığını ve iyi bir sezon geçirmeyi beklediklerini söylediler.

Özellikle inşaat sektörünün değişik kademelerinde çalışan duvarcı, kalıpçı, fayansçı, boyacı, sıvacı demirci gibi inşaat işçileri güneşli günlerin gelmesi sonucunda kolları sıvayarak işe koyulmaya başladılar.

Muş gibi kış mevsiminin uzun müddet hakim olduğu bir ilde sınırlı olan inşaat sektörünün açılmasını dört gözle bekleyen inşaat işçilerinin yanı sıra inşaat malzemeleri satan esnafların da satışları şu aralar yavaş yavaş açılmaya başladı. İnşaat işçilerinin yanı sıra inşaat malzemesi satan esnafta işlerinden bir hayli memnun olduklarını kaydettiler.  Her yıl mayıs ayında başlayan inşaat sezonunun bu yıl daha erken başladığı belirtilen ustalar, "Nisan ayının ilk haftasından itibaren inşaat sezonunu açtık. Sezona geçen yıldan kalan işleri tamamlaya başlayarak başladıklarını söyleyen ustalar Yaz mevsiminin ortalarına doğru işlerimiz daha da iyi olacak" dedi.