Tarih: 05.07.2024 12:56

HBT GÖNÜLLÜLERİ YAZ TATİLİNDE BOŞ DURMUYOR

Facebook Twitter Linked-in

HBT GÖNÜLLÜLERİ YAZ TATİLİNDE BOŞ DURMUYOR 

Muş Alparslan Üniversitesinin en aktif öğrenci topluluklarından Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) yaz tatilinde boş durmuyor

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yaptıkları çalışmalarla adından söz ettiren Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) yaptığı yeni bir çalışmayla yine dikkatleri ve takdirleri üzerine çekti. Topluluk, gönüllü bayan kuaförleri bir araya getirerek Yazla köyündeki kız çocuklarının saç kesimini ve saç bakımını yaptırdı.

Gönüllü Kuaförlerden Şenay Şahutoğlu şunları söyledi: ”Ben deprem bölgesi Hatay’dan Muş’a geldim. Aile Destek Merkezinde kuaförlük kursuna katıldım meslek öğrendim, belgemi aldıktan sonra aklıma böyle bir fikir geldi. Depremi yaşayan biri olarak insanlardan çok destek aldık, deprem sonrası Muş’a geldiğimizde buradaki insanların da çok destekleri oldu bize. Benim de hayalimde hep insanlara farklı etkinliklerle, çalışmalarla dokunmak, onlara yardım etmek, dualarını almak vardı. Dezavantajlı ailelere yardım eden, sürekli köy okullarına giden Hayırda Buluşanlar Topluluğu Danışmanı Hatip Erdoğmuş hocamızla görüşüp birlikte böyle bir programı organize ettik. Kuaför arkadaşlara bu fikrimizi söylediğimizde hepsi çok beğendi ve geleceklerini söylediler. Biz özellikle köydeki çocuklara gitmek istedik çünkü köy şartları çok farklı. Köydeki çocukların nerdeyse hepsi hayatlarında hiçbir zaman kuaföre gitmemiş, saçlarını kuaförlerde kestirememiş, yaptıramamış. Hemen işe koyulduk, çocuklar için tokalar, bileklikler, çeşitli hediyeler aldık. Köye gittiğimizde çocuklar bizden önce okulun bahçesinde toplanmış meraklı, heyecanlı gözlerle bizi bekliyorlardı.  Başlarda biraz utangaç, çekingen davranan çocukların saçlarını kestirdikçe, saçlarına fön tuttukça, saç düzeltici ile düzelttikçe, tarayıp farklı şekiller verip ördükçe, tokalarla süsledikçe yüzlerindeki gülümseme, duydukları tarifsiz mutluluk onlardan çok bizleri mutlu ediyor heyecanlandırıyordu. İnanılmaz bir his ve mutluluk... Sırayı bekleyen, saçlarını kestiren arkadaşlarını hayranlıkla izleyip bir n önce sıranın kendilerine gelmesini bekleyen çocukların gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Çocukların annelerinden bazıları da gelip köyde oldukları için şehre gelemediklerini, kendi saçlarının da kestirilmesini isteyince ne kadar değerli bir iş yaptığımızın bir daha hissiyatına vardık. Çocuklardan sonra bir annemizin saçları arkadaşımız kestirdikten sonra annemizin içten teşekkür edip dua etmesi günün sonunda bizlere ayrı bir mutluluk verdi. Gördük ki köyde yaşayan kadınlarımızın da bu hizmete ihtiyaçları var. Bundan sonra imkanımız elverdikçe farklı köylere gideceğiz, kız çocuklarımızın yanında isteyen annelerimizin de saçlarını keseceğiz inşallah. Bu etkinliğe vesile olan, katkı sunan; Hayırda Buluşanlar Topluluğuna, Muş Alparslan Üniversitemize, gönüllü kuaför arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.” 

Yazla köyü Muhtarı Mehmet Çağlayan’da bu özel etkinlik için köylerine gelen ekibe teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —