HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 121 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

GÜNCEL 1.11.2023 12:46:00
HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 121 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

 

Muş'ta, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi bu hafta da sürdürdü. HDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan anne ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısında bulundu.

4 yıldır oğlu Muhsin Altun için HDP önünde eylem yaptıklarını ifade eden Halit Altun, “12 yıldır HDP çocuğumu götürdü ve biz çocuklarımızın peşindeyiz. HDP, bu işin gelip geçici olduğunu sanmasın. Sesimizi duysunlar. HDP’den hiç kimse gelip kapımızı çalmadı. Çocuklarımızın ölü mü, sağ mı olduğuyla ilgili bir haber getirmediler. Biz çocuklarımızla ilgili devletten haber alıyoruz” dedi.

HDP’nin PKK’nın aynısı olduğunu ifade eden Halit Altun sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz çocuğumuzu HDP’den istiyoruz. HDP, PKK’nin aynısıdır. Sesimizi duyun, çocuklarımızı getirin. Yeter bize bu acıyı çektirdiniz. Bizim vazgeçeceğimizi sanmasınlar. Çocuklarımızı getirene kadar buradan bir yere ayrılmıyoruz. Bunun bilincinde olsunlar. Biz eylemimize, nöbetimize devam edeceğiz. 10 yıldır ben gitmediğim yer kalmadı. Tüm mal varlığımı bu yollarda harcadım ama çocuğumu bana göstermediler. Bu Kürt davası değil, sadece Ermeni davasıdır. Çocuklarımızı kandırıp götürmüşler. biz çocuklarımızın arkasındayız.”

HDP’ye seslenen ve onları sevmediğini söyleyen Altun, “Biz sizi sevmiyoruz, sizi tanımıyoruz. Çocuklarımızı sizden istiyoruz. Çocuklarımızı getirin bize teslim edin sonra bizden kurtulun. Başka türlü bizden kurtulma şansınız yok” şeklinde konuştu.

8 yıldır oğlu Ersin Koçhan’dan haber alamadığını söyleyen Ayten Koçhan ise, PKK’dan, HDP’den çocuğunu istediğini belirterek şunları kaydetti, “2 yıldır eylemimize devam ediyoruz. Dağda bir kişi bile kadar eylemimize devam edeceğiz. Oğlum beni duyuyorsan gel teslim ol. Biz HDP’den PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Yılanın başı HDP’dir. Yeter, analar-babalar ağladı. Biz evlat hasretine dayanamıyoruz. Gelin devletinize sığının. Ersin, sesimi duyuyorsan, bütün arkadaşlarına sesleniyorum, gelin teslim olun.”

İlginizi Çekebilir

ÖĞRENCİLERE JANDARMA TEŞKİLATI'NIN TANITIMI YAPILDI

MUŞ’TA İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP VE ŞARBON AŞILAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

VALİ AVNİ ÇAKIR, “RAMAZAN, GÖNÜLLERİN BİRLEŞTİĞİ AYDIR”

YUSUF KILIÇ’TAN RAMAZAN ÖNCESİ YURTLARA YAKIN TAKİP

MUŞ’TA EVLAT NÖBETİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR: AİLELERDEN ÇOCUKLARINA TESLİM OLUN ÇAĞRISI

İL MÜFTÜSÜ NURULLAH KOÇHAN GÖREVE BAŞLADI

MAUN’DA KERMES SEFERBERLİĞİ: GAZZE İÇİN EL ELE

MUŞ’TA ÜRETİMİN NABZI SAHADA ATIYOR

HASKÖY’DE TARIMSAL FAALİYETLER YERİNDE VE KOORDİNELİ İNCELENDİ

BULANIK’TA RAMAZAN ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI

  • Çarşamba 7.9 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 11.9 ° / 0.1 ° Güneşli
  • Cuma 9.7 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12