Tarih: 06.01.2022 20:13

HEM OKUL, HEM FABRİKA

Facebook Twitter Linked-in

HEM OKUL, HEM FABRİKA

Muş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açtığı kurslarla bir taraftan teknik ve mesleki alanda insanları yetiştirirken diğer taraftan kurslarda görev yapan usta öğreticileri istihdam ederek ekonomiye katkı sunuyor.

 

Muş Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan çeşitli kurslara katılan kursiyerler teknik ve mesleki alanda kendilerini geliştirerek hem kendi işlerini kurma imkanı yakalıyor hem de çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan kalifiye elaman eksiğini kapatıyorlar. Ayrıca yine Muş Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslarda görev yapan usta öğreticilerde bu sayede aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Geçtiğimiz yıl Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevine atanan Oğuz Akyüz, göreve başladığı tarihten şimdiye kadar geçen süre içerisinde kurum bünyesinde açılan kurs sayılarını ve kursiyer sayısını 2-3 katına çıkarmayı başardı.

Müdür Akyüz’ün özelikle önem verdiği mesleki ve teknik anlamda açılan kurslarda insanların meslek öğrenmelerini sağlayan Muş Halk Eğitimi Merkezi, istihdam alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman açığının da kapanmasına katkı sağlıyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz, görevde olduğu süre içerisinde 80 olan kurs sayısını 227’ye çıkardıklarını bu kurslarda 7 bin 500 kursiyerin eğitim aldığını ve yıl sonu hedefi olarak da 20 bin kursiyer sayısına ulaşmak istediklerini söyledi.

Akyüz, ayrıca hiçbir işi olmayan usta öğreticiler tarafından açılan kurslarla şu anada 227 tane usta öğreticiye istihdam sağladıklarını belirtti.

“80 ADET OLAN KURS SAYIMIZI 6 AY İÇERİSİNDE 227 ÂDETE ÇIKARDIK”

Müdür Akyüz, Muş Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslar hakkında bir açıklama yaparak, 2021-2022 yılında açılan kurs ve kursiyer sayılarının geçmiş yıllara oranla daha yukarıda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Halk Eğitimi Merkezi olarak Muş’ta yaklaşık 227 adet kursumuz bulunmakta, biz kurslarımızı 3 alanda açmaktayız. Mesleki teknik kurslar, okuma-yazma kursları ve genel kurslar olarak 3 temel alandan oluşmaktadır. Biz göreve geldiğimizden buyana 6 ayı geride bıraktık. Hemen hemen bir dönemi tamamladık. Son üç yılın istatistiki verilerine baktığımız zaman 2021-2022 eğitim öğretim yılında geçmiş yıllara nazaran kursiyer ve açılan kurs sayısında çok üst seviyelere çıktığımızı görmekteyiz. Yaklaşık 80 adet olan kurs sayımızı 6 ay içerisinde 227 âdete çıkardık. Beklentimiz bu kursların yılsonuna kadar 250’yi bulmasıdır. Açtığımız kursların birçoğu kişilere mesleki ve teknik anlamda meslek öğretmekle alakalıdır. Biz açtığımız kurslarda sadece kursiyerlerin belge alması gözüyle bakmıyoruz. Açtığımız kurslardaki asıl hedefimiz insanlara mesleki ve teknik anlamda o mesleği öğreterek kollarına bir altın bilezik takabilmektir. Bizim kurslarımızdan mezun olan, belge alan arkadaşlar ilimizde istihdam alanında birçok boşluğu doldurmaktalar. Aslında biz sadece kurs açmıyoruz, sadece insanlara sertifika vermiyoruz, aynı zamanda mesleki ve teknik anlamda kalifiye elaman yetiştiriyoruz.” Dedi.

“MESLEKİ VE TEKNİK ANLAMDA DONANIMLI İNSANLARI YETİŞTİRİYORUZ”

Akyüz, Muş Halk Eğitimi Merkezinin diğer kurumlarla açmış olduğu çok sayıda kursun bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizim Muş Valiliği, Muş Belediyesi, İŞKUR, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlükleriyle birçok kursumuz bulunmakta. Kurslarımızı genellikle Halk Eğitimi Muş İl Müdürlüğü merkez binamızda, Muş Belediyesinin Bilgi evlerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı genlik merkezinde, Muş Valiliğine bağlı Aile Destek Merkezilerinde (ADEM) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ek binasında yürütülmektedir. Bizim Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İŞKUR’unda katıldığı birçok kursumuz var. Özelikle arıcılık anlamında kurslarımız var. Bu kurslarımıza katılan arkadaşlarımız buradan aldıkları sertifikaları ilerleyen zamanda mesleğe dönüştürüyorlar. TKDK’ya vermiş oldukları projelerle destek alarak arıcılık mesleğini tam anlamıyla sahada uygulayabiliyorlar. Bunun yanında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile açtığımız sürü yöneticisi kursumuz var. Bu kursumuzda mesleki ve teknik anlamda donanımlı insanları yetiştiriyoruz. Bu kursumuza katılanların İŞKUR belli bir süre sigortasını yatırıyor ve bu arkadaşların belli bir miktarda devlet para alma şanları oluyor.  Biz burada sadece kişiler buradan sertifika alsın, bu sertifikalar ellerinde bulunsun diye bakmıyoruz. Aslında biz burada mesleki ve teknik anlamda kişilerin kollarına birer altın bilezik takarak onlara istihdam olanağı sağlıyoruz.” Dedi.

“227 TANE USTA ÖĞRETİCİ İSTİHDAM EDİYORUZ”

Akyüz son olarak ise, Muş Halk Eğitimi Merkezinin 227 adet usta öğreticinin istihdam edilerek ailelerine ekonomik katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu yıl merkezimizde açılan ve devam eden kurslarımız var. Bu kurslarımızdan bir tanesi de bilgisayar yazılım kursu var. Bizim ortaya koyduğumuz farklardan bir tanesi de insanlara sadece bilgisayar sertifikası vermiyoruz. Bu kursumuzda da insanlar kendilerini e-ticaret alanında yazılım programları alanında geliştirerek bu programları satarak para kazanma şanları oluyor.  Muş genelinde 6 ay’ı baz aldığımız zaman yaklaşık 7 bin 500 kursiyere ulaştığımızı görmekteyiz. Aslında yıl hedefi olarak kendimize koyduğumuz hedef 15 bin insana ulaşmaktı. Ancak önümüzdeki 6 ayı ve yakaladığımız ivmeyi değerlendirirsek bu yılın sonunda 20 bin rakamına ulaşan bir kursiyer sayısına ulaşmayı bekliyoruz. Buda ilimiz için ayrı bir kazanç olacaktır. Ayrıca açtığımız 227 adet kursumuzun tamamı hiçbir işi olmayan usta öğreticilik belgesini almış ve evine ekmek götürmek isteyen hocalarımızın verdiği kurslardır. Buda merkezimizde 227 tane ailenin istihdam edilmesini, burada verdiği kurslarla para kazanarak ailelerinin geçimi sağlıyor. Bu rakamda ilimiz için önemli bir rakamdır. 227 tane usta öğreticimiz şuanda faal olarak çalışmaktadır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —