HÜDA PAR MUŞ İL TEŞKİLATI ŞEKER PANCARI ÜRETİCİLERİNİ TARLADA ZİYARET ETTİ

Şeker pancarı hasadı dolaysıyla çiftçileri tarlada ziyaret eden HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, vatandaşların sorunlarını dinledi.

GÜNCEL 27.10.2019 16:49:58 346
HÜDA PAR MUŞ İL TEŞKİLATI ŞEKER PANCARI ÜRETİCİLERİNİ TARLADA ZİYARET ETTİ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Kızılağaç Belde Başkanı Orhan Yavuz ve beraberlerindeki heyetle şeker pancarı üreticilerini ziyaret etti.

Tarlada ziyaret ettiği çiftçilerin sorun ve taleplerini dinleyen heyet, Muş ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunan şeker pancarı üreticilerinin daha çok desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

Yapılan ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, şeker pancarının Muş ekonomisindeki katkısına dikkat çekti.

Bu yıl çiftçinin hem hasattan hem de taban fiyatından memnun olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Çağlayan, "HÜDA PAR il teşkilatı olarak, halk arasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün de buraya şeker pancarı hasadı yapan çiftçilerimizi ziyaret etmek için geldik. Duyduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla bu yılki hasattan çiftçimizin bir memnuniyeti söz konusu. Çiftçimizin memnuniyeti, bizleri de gerçekten sevindirdi." dedi.

"MUŞ OVASI´NDA İSTİHDAM NOKTASINDA ŞEKER PANCARI CAN DAMAR MAHİYETİNİ TAŞIYAN BİR UĞRAŞ ALANIDIR"

Şeker fabrikasının özelleşmesiyle birlikte kapatılacağı yönündeki spekülasyonlara da değinen Çağlayan, şunları söyledi:

Buraya gelmeden önce şeker fabrikası müdürünü ziyaret ettik. Daha önce şeker fabrikasının özelleşmesi ile birlikte fabrikanın kapanacağına dair bazı spekülasyonlar vardı. Fakat şeker fabrikası müdürü ile görüştüğümüzde, bu yıl Muş Şeker Fabrikası´nda 35 milyon TL´lik bir ekipman yenilenmesinin yapıldığına dair bilgi aldık. Bu da fabrikanın kapanacağına dair söylentileri boşa çıkardı. Biz öyle inanmak istiyoruz. Muş Ovası´nda istihdam noktasında şeker pancarı can damarı mahiyetini taşıyan bir uğraş alanıdır halkımız için.

"KOTA SİSTEMİNİN KALKMASIYLA BU YIL ÇİFTÇİMİZ BİRAZ DAHA RAHATLADI"

"Kota sisteminin kalkmasıyla bu yıl çiftçimiz biraz daha rahatladı." diyen Çağlayan, çiftçinin daha fazla kazanabilmesi için ayrıca devletin bu giderler noktasında çiftçiye biraz daha kolaylık sağlaması gerektiğini ifade etti.

Çiftçilerin sorunlarının çözülmesini kolaylaştıran Muş Şeker İş Sendikasının bu yıl kapandığını hatırlatan Çağlayan, "Şimdi memleketimiz mevsim itibarıyla özellikle şeker pancarı üreticileri açısından dar bir mevsim. Zaten bu yıl şeker pancarı ekimi biraz geç başladı. Şeker pancarının olgunlaşma sürecinin tamamlanması yaklaşık 15 gün gecikmeli başladı. Kış mevsimi yaklaşıyor. Yağışlar başladığı andan itibaren şeker pancarını tarladan çıkarmak gerçekten zorlaşıyor ve maliyeti de iki katına çıkıyor. Şeker fabrikası idaresine çağrımız odur ki ´Traktör kuyrukları biraz daha kısalsın! Şeker alımları biraz daha hızlandırılsın.´ Uzun kuyruk oluşmasındaki sıkıntılar ortadan kaldırılırsa, çiftçimizin de endişesi giderilmiş olur. Çiftçimiz şu an şeker fabrikasından memnun." diye konuştu.