İLÇELERDE ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu Muş ve ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
İLÇELERDE ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu Muş ve ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için Muş’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Pandemi tedbirleri kapsamında Muş ve ilçelerinde düzenlenen törenlere ilçe protokolleri katıldı.
Bulanık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı
Muş'un Bulanık ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.
Korona virüs tedbirlerine uygun bir şekilde Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunurlması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Çertmek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini sağlamlaştıran büyük zaferin 99. yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Çertmek, “İşte kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmesidir" dedi. Yapılan konuşmanın ardından program sona erdi.
Törene, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yaman, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Daştan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Aydın Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Çiçekli ve kurum amirleri katıldı.
Malazgirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü
Muş’un Malazgirt ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü törenle kutlandı.
Malazgirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören sona erdi.
Törene Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Malazgirt Belediye Başkan Vekili Cezair Bozkurt, Jandarma Komutan Vekili Teğmen Berati Kalenci, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, kurum amirleri, gaziler, şehit aileleri, asker ve vatandaşlar katıldı.
Varto'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
Muş'un Varto ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen tören; Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ertuğrul Avcı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Emniyet Müdürü Şeref Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldı. Törende Kaymakam Ertuğrul Avcının katılımcılara kısa bir konuşma yaparak Covid 19 hastalığından dolayı etkinlik yapamadıklarını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladıklarını söyledi. Tören Kaymakam Ertuğrul Avcı’nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.
Hasköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü Münasebetiyle Hasköy’de Kutlama Programı düzenlendi.
Hasköy’de düzenlenen program kapsamında Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Hasköy ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı pandemi tedbirleri çerçevesinde düzenlenirken programa İlçe Kaymakamı Murat Güneş, Hasköy Belediye Başkanı, Siyasi Parti Temsilcileri, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı personelleri, kurum amirleri katıldı.
İlginizi Çekebilir
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

