İŞ KULÜPLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş İŞKUR il müdürlüğü tarafından Muş Alparslan Üniversitesinde İş Kulüpleri Eğitimi verildi.

EKONOMİ 31.03.2021 19:48:00 1132
İŞ KULÜPLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İŞ KULÜPLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş İŞKUR il müdürlüğü tarafından Muş Alparslan Üniversitesinde İş Kulüpleri Eğitimi verildi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevad Selam, KARGEM Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ahmet Sağlık’ın katıldığı İş Kulüpleri Eğitimi 30-31 Mart 2021 tarihlerinde Muş Alparslan Üniversitesinde İŞKUR tarafından verildi.

Eğitime katılan kişilere İş ve Meslek Danışmanları Sedat Tok ve Levent Berk tarafından "İstihdam Edilebilirlik Becerileri, Kişilik Testi, Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri, İş Arama Kanalları, İş Görüşmelerine Hazırlık, İş Görüşmelerinde Beden Dili, Telefon Görüşmesi, Mülakat Teknikleri ‘’ konuları hakkında eğitim verildi. Verilen eğitim sonucunda eğitime katılan kişilere Katılım Sertifikası verildi.

Verilen eğitimler ile ilgili olarak Muş İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “İş arama sürecinde insanlara yardımcı olmak veya iş bulmak yerine onlara yol göstermek ve bu yolda gerekli yöntem ve araçları kullanmalarını sağlamak temel eğitim yaklaşımımızdır. İş yaşamına hazırlanan gençlerin, iş arama sürecinde ihtiyaç duyacakları özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, mülakat canlandırmaları konularında uygulamalı eğitimler almaları amacıyla çalışmalarını sürdüren İş Kulüpleri, katılımcı adaylarının talepleri ile eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Muş İŞKUR İş Kulübü tarafından üniversitede, özgeçmiş hazırlama, beden dili, imaj yönetimi, mülakat teknikleri konularında Muş İŞKUR İş Kulübü tarafından eğitimler verildi.”

İŞKUR İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ NEDİR?

İş Kulübü, iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, ‘Nasıl iş aramalıyım?’,  ‘İş başvurum neden reddedildi?’ gibi sorulara cevap arayan işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlar için tasarlanmış bir eğitim programıdır.

İŞKUR İş Kulübü Eğitimi ile katılımcılara iş arama yöntemleri, CV hazırlama teknikleri, telefonla görüşme ve mülakat teknikleri gibi iş aramayı kolaylaştıran konularda eğitim verilmektedir.

Eğitimler interaktif ve oyunlaştırmaya dayalı bir tarzda gerçekleşmektedir. Böylelikle katılımcılar, rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları ile mülakat esnasında verdikleri cevapları, tutum ve davranışları değerlendirerek gerçek yaşamda karşılaşacakları hazırlıksız durumlar için deneyim kazanmış olmaktadırlar.