İŞKUR, DEZAVANTAJLI GRUPLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

İŞKUR Muş İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü bireylerin kendi işlerini kurmalarına destek sağlayarak hem bireysel başarı hikâyelerine zemin hazırlıyor hem de kırsal kalkınma ve istihdama katkı sunuyor.

EKONOMİ 8.10.2025 14:55:00
İŞKUR, DEZAVANTAJLI GRUPLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

İŞKUR, DEZAVANTAJLI GRUPLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

İŞKUR Muş İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü bireylerin kendi işlerini kurmalarına destek sağlayarak hem bireysel başarı hikâyelerine zemin hazırlıyor hem de kırsal kalkınma ve istihdama katkı sunuyor.

 

Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, dezavantajlı bireylerin istihdama katılımını desteklemek ve ekonomik hayata aktif şekilde dahil olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü hibe destek programlarıyla önemli projelere imza atmayı sürdürüyor. Özellikle engelli bireyler ile eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını teşvik eden girişimcilik destekleri, hem bireysel başarı hikâyelerine zemin hazırlıyor hem de yerel ekonomiye katkı sunuyor.

İŞKUR’un destek programı kapsamında son olarak 2 vatandaş hayvancılık alanında hayata geçirdikleri projelerle önemli bir adım attı. Engelli birey Sırrı Sönmez, hazırladığı hayvancılık projesi ile 350 bin TL tutarında hibe almaya hak kazandı. Aynı şekilde eski hükümlü Cengiz Doğan da hayvancılık sektörüne yönelik girişimiyle 350 bin TL’lik destekten faydalandı. Böylece toplamda 700 bin TL’lik hibe desteği ile iki girişimcinin kendi işinin sahibi olması sağlandı.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu projelerin yalnızca bireysel istihdama katkı sağlamadığı, aynı zamanda kırsal kalkınma ve üretim kapasitesinin artırılması açısından da önemli olduğu vurgulandı. Sağlanan desteklerin bireylerin ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirdiği, aynı zamanda üretim süreçlerine dahil olmalarını teşvik ettiği ifade edildi.

“Üretimin bir parçası olmalarını önemsiyoruz”

İŞKUR Muş İl Müdürü Ahmet Sağlık, yapılan hibe desteğine ilişkin değerlendirmesinde, kurum olarak dezavantajlı bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Sağlık, özellikle engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, üretime katılabilmeleri ve ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için desteklerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Ahmet Sağlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İŞKUR olarak temel hedefimiz, dezavantajlı grupların istihdam piyasasında kalıcı yer edinmelerini sağlamak ve onların kendi işlerini kurmalarına imkân tanımaktır. Bu kapsamda sağladığımız hibe destekleriyle, bireylerin sadece iş sahibi olmalarını değil, aynı zamanda üretim zincirinin bir parçası haline gelmelerini hedefliyoruz. Sırrı Sönmez ve Cengiz Doğan gibi girişimcilerin bu projeler aracılığıyla kendi işletmelerini kurmaları, ilimizin ekonomik potansiyeline de önemli katkılar sunacaktır.”

“Engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor”

Sağlık, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor. Desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. İş Kanunu’nun 30. maddesi gereğince amaçlara yönelik hazırlanacak projeler Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Bu projeleri şöyle sıralayabiliriz, engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler, engellilere yönelik diğer projelerdir” ifadelerini kullandı.

Başvurular 24 Ekim’e kadar devam ediyor

İŞKUR’un dezavantajlı gruplara yönelik girişimcilik destek programı devam ediyor. Engelli bireyler ve eski hükümlüler, kendi işlerini kurmak amacıyla hazırladıkları projelerle hibe desteğine başvuru yapabiliyor. İl Müdürlüğü, üretime katılmak ve kendi işinin sahibi olmak isteyen tüm vatandaşları bu fırsattan yararlanmaya davet etti.

Başvuruların 24 Ekim 2025 tarihine kadar devam edeceği hatırlatılarak, proje desteği almak isteyenlerin e-devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

MUŞ TSO’DA KOSGEB BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

BAŞKAN KOÇ’TAN BULANIK VE MALAZGİRT İLÇELERİNE ZİYARET

TADINI GECEDEN, BEREKETİNİ OVADAN ALAN ELMADA HASAT VAKTİ

İŞKUR, DEZAVANTAJLI GRUPLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

MUŞ’TA RÜZGÂR ENERJİSİNE BÜYÜK DESTEK: 49 YILLIK LİSANS ONAYI

TOBB MUŞ KGK BAŞKANI ARZU ÇOTUL, “SERHAT’TA İZ BIRAKANLAR” ZİRVESİNDE

İHRACAT VE İTHALATTA ARTIŞ

ŞEKER PANCARINDAN KENT EKONOMİSİNE 2 MİLYAR TL KATKI HEDEFLENİYOR

İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

MUŞ’TA 6 ARSA SATIŞA ÇIKIYOR

  • Pazartesi 20.4 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Salı 20.5 ° / 10.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.7 ° / 10.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3