İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Yükümlü bireylerin topluma yeniden kazandırılması ve istihdama katılımını artırmak amacıyla İŞKUR ile Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen seminerde, mesleki eğitim fırsatları ve eski hükümlülere yönelik hibe

EKONOMİ 25.09.2025 17:10:00
İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Yükümlü bireylerin topluma yeniden kazandırılması ve istihdama katılımını artırmak amacıyla İŞKUR ile Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen seminerde, mesleki eğitim fırsatları ve eski hükümlülere yönelik hibe destekleri detaylı şekilde anlatıldı.

 

Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Muş Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü iş birliğinde, yükümlü bireylerin iş ve sosyal hayata yeniden kazandırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı. İki kurum arasında imzalanan protokol çerçevesinde, yükümlü bireylere İŞKUR hizmetleri ile eski hükümlülere yönelik hibe destekleri hakkında kapsamlı bir bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mesleki eğitim ve hibe destekleri anlatıldı

İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen seminer, İş Kulübü Lideri Elif Doğan Şahin tarafından verildi. Yükümlü bireylerin katılım gösterdiği etkinlikte, İŞKUR’un sunduğu danışmanlık hizmetleri, mesleki eğitim kursları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, iş bulma destekleri ve eski hükümlülere yönelik hibe programları detaylı bir şekilde anlatıldı.

Şahin, yükümlü bireylerin iş gücü piyasasında yer almaları için geliştirilen projelerden ve bu projelere başvuru süreçlerinden söz ederken, seminer sonunda yapılan birebir görüşmelerle katılımcıların bireysel ihtiyaç ve beklentilerinin de tespit edildiğini belirtti. Böylece, desteklerin kişiye özel planlamalarla daha etkili bir şekilde uygulanmasının önü açıldı.

“Her bireyin istihdam sürecine dâhil edilmesi önceliğimiz”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Sağlık ise, yükümlü bireylerin topluma yeniden kazandırılmasının hem bireysel hem de toplumsal anlamda büyük önem taşıdığını vurguladı. Sağlık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumun her kesiminin iş gücü piyasasına dâhil edilmesi, sosyal uyum ve istihdam politikalarımızın temel hedeflerinden biridir. Özellikle yükümlü bireylerin ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile yürüttüğümüz iş birliği, bu anlamda büyük önem taşımaktadır. İŞKUR olarak, eski hükümlülere yönelik hibe destekleri ve mesleki eğitim programlarımızla onların iş sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. İş Kulübü liderimiz Elif Doğan Şahin ve ekibimiz bu süreçte büyük emek sarf ediyor. Seminerlerimizle hem bilgilendirme yapıyor hem de bireylerin motivasyonunu artırıyoruz.”

“Toplumsal barış ve uyum açısından önemli bir katkı”

Yürütülen çalışmaların yalnızca istihdamı değil, aynı zamanda toplumsal barış ve uyumu da güçlendirdiğine dikkat çeken Sağlık sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür programlarla yükümlü bireylerin topluma yeniden kazandırılması, iş gücü piyasasında aktif rol almaları sağlanarak hem bireylerin hayat kalitesi yükseliyor hem de toplumsal barış güçleniyor. İŞKUR olarak yeni istihdam ve destek projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, toplumun her bireyinin üretim ve istihdam süreçlerinde yer almasını sağlamak ve kimseyi bu süreçlerin dışında bırakmamaktır.”

Birebir görüşmelerle ihtiyaçlar tespit edildi

Seminerin sonunda, katılımcıların soruları yanıtlandı ve bireysel görüşmelerle kişisel hedef ve beklentiler detaylı şekilde değerlendirildi. Bu görüşmeler, yükümlü bireylerin eğitim, meslek edinme ve hibe desteği süreçlerinde ihtiyaç duydukları alanlara yönelik yol haritasının belirlenmesine katkı sağladı.

Yükümlü bireylerin topluma kazandırılması, istihdama katılımının artırılması ve sosyal hayata entegrasyonlarının kolaylaştırılması amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin, önümüzdeki süreçte de devam etmesi planlanıyor. İŞKUR ve Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla, Muş’ta sosyal uyum ve istihdam alanında önemli ilerlemeler kaydedilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

MUŞ TSO BAŞKANI KOÇ, “KADINLARIN İŞ DÜNYASINDAKİ GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ”

MUŞ TSO BAŞKANI ERDAL KOÇ, GENÇ GİRİŞİMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

MUŞ’TAKİ KOOPERATİFLERE 2025 YILINDA HİBE DESTEĞİ

MALAZGİRT'TE İLK DEFA EKİLEN PATATES UMUT OLDU

MUŞ TÜRKİYE’NİN EN DÜZENLİ BORÇ ÖDEYEN İLİ OLDU

MUŞ TSO ÜYELERİ AVRUPA’NIN ÜRETİM VE PLANLAMA MODELİNİ İNCELEDİ

MUŞ OVASI'NDA 1,7 MİLYAR TL'LİK TATLI YOLCULUK

MUŞ’UN İHRACATI ARTTI, İTHALATI DÜŞTÜ

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

KOBİ’LER İÇİN DESTEK BAŞVURUSU YARIN BİTİYOR

  • Pazartesi 16.1 ° / 6.8 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.5 ° / 9.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7