İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜYE 260 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Muş’ta kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hibe desteği verilmeye devam ediyor.

EKONOMİ 16.12.2024 18:08:00
İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜYE 260 BİN TL HİBE DESTEĞİ

İŞKUR’DAN ESKİ HÜKÜMLÜYE 260 BİN TL HİBE DESTEĞİ

 

Muş’ta kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hibe desteği verilmeye devam ediyor.

İŞKUR, Kendi işini kurmak isteyen engellilere ve eski hükümlülere hibe desteği vermeye devam ediyor. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini sahip olmalarına yönelik verilen hibe destekleri devam ediyor. Bu kapsamda Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Muş’ta eski hükümlü vatandaşa hibe desteği sağlandı.

İŞKUR İl Müdürlüğüne sunduğu projesi onaylanan Bünyamin Sogurman, oto yıkama dükkanı için destek sağlandı. İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları ile sağlanan hibe destekleri kapsamında Bünyamin Sogurman’a 260 bin 708 TL hibe desteği verdi.

Muş Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Ahmet Sağlık, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği için destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini kaydeden Sağlık, engellilere 400 bin liraya kadar eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe verildiğini söyledi.

Projesi onaylanan Bünyamin Sogurman, İŞKUR İl Müdür Vekili Ahmet Sağlık’ı ziyaret ederek sözleşmesini imzaladı. Sağlık, “2024 yılı hibe desteği projeleri kapsamında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca değerlendirilmek üzere gönderilen projelerden uygun görülen projeler onaylandı. Eski hükümlü vatandaşımız Bünyamin Sogurman ile sözleşmemizi imzaladık. Proje kapsamında Bünyamin Sogurman’d 260 bin 708 TL hibe desteği sağlandı” dedi.

İŞKUR İl Müdür Vekili Ahmet Sağlık, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriliyor. Desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. İş Kanunu’nun 30. maddesi gereğince amaçlara yönelik hazırlanacak projeler Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Bu projeleri şöyle sıralayabiliriz, engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler, engellilere yönelik diğer projelerdir” ifadelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

MEMUR-SEN’DEN SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI: “ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA EŞİTLİK SAĞLANMALI”

KADIN ÜRETİCİYE CAN SUYU: 20 KÜÇÜKBAŞIN YÜZDE 70’İ HİBE

FON YATIRIMLARINDA İLLER ARASI UÇURUM: MUŞ NÜFUSA GÖRE SON SIRADA

TOPLUM YARARINA PROGRAMLA MUŞ’TA 480 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM İMKANI

MUŞ TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İMALAT SANAYİNDE ÜRETİM VE İSTİHDAM İÇİN YENİ FİNANSMAN DESTEĞİ

MUŞ EKONOMİSİ YILA 9,4 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA BAŞLADI

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI’NDA BAŞVURU SÜRESİ 1 MART’A UZATILDI

MUŞ’TA KONUT PİYASASI YENİ YILA 282 SATIŞLA BAŞLADI

MUŞ’TA HER GÜN DAHA FAZLA ARAÇ TRAFİĞE KATILIYOR

  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 13.7 ° / 4.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13