KAFE İŞLETMECİLERİ NORMALLEŞMEDEN MEMNUN

Muş’ta Koronavirüs salgını sebebiyle üç ay süre ile kapalı kalan kafeler normalleşme sürecinden sonra yeniden müşterilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, işletme sahipleri iş yapamadıkları günlerin telafisi için yoğun bir şekil

EKONOMİ 10.03.2021 20:02:00 399
KAFE İŞLETMECİLERİ NORMALLEŞMEDEN MEMNUN

KAFE İŞLETMECİLERİ NORMALLEŞMEDEN MEMNUN

Muş’ta Koronavirüs salgını sebebiyle üç ay süre ile kapalı kalan kafeler normalleşme sürecinden sonra yeniden müşterilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, işletme sahipleri iş yapamadıkları günlerin telafisi için yoğun bir şekilde çalışarak ticari faaliyetlerini sürdürüyorlar

 

1 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme sürecinden sonra 2 Mart 2021 tarihinde yeniden müşterilerine kapılarını açan kafe işletmecileri, normalleşme sürecinin başlamasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Koronavirüs sebebiyle yaklaşık 3 ay süre ile kapalı kalan kafeler zorlu bir dönemin ardından yeniden faaliyete başlarken, kafelerdeki müşteri yoğunluğu da dikkatlerden kaçmıyor. Muş’ta sosyal aktivite alanlarının en önemli durağı olan kafelerin açılmasının ardından sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami dikkat ederek faaliyetlerini sürdüren kafelerin işletmecileri, tekrardan kapanmayı akıllarından bile geçirmek istemiyor. Yaklaşık olarak 3 ay kapalı kaldıkları için ciddi bir zarara uğradıklarını ifade eden işletmeciler, tekrardan kapanma sürecine girilmesi halinde çok sayıda işletmenin ekonomik zorluğa dayanamayacağı için kepenk indirmek zorunda kalacağını ifade ettiler.

Yaklaşık olarak bir haftadan beri açık olan kafelerin açılması işletme sahiplerini olduğu kadar vatandaşları da mutlu etti. Yasaklar sebebiyle ev ve iş yerleri arasında mekik dokumak zorunda kalan vatandaşlar, kafelerin açılmasının ardından kafelere ilgi gösterirken, kafelerde de sosyal mesafe kuralları sebebiyle yer bulmakta sıkıntı yaşanmasına da sebep olunuyor. Kafe işletmecileri yeniden müşterileri ile buluşmalarından ötürü memnun olduklarını belirtirken, işlerinin yoğun geçtiğini ifade ederek memnun olduklarını kaydettiler.

Normalleşme sürecinin başlaması sebebiyle duydukları memnuniyeti dile getiren kafe işletmecileri, “Salgın sadece bize özel bir durum değil. Tüm dünyayı kasıp kavuran bu salgından en az zarar ve can kaybı ile kurtulmak hepimizin en büyük isteği. Bu sebeple de herkesin, her kesimin ve hepimizin kurallara önem göstermesi ve uyması hayati ve insani bir görevdir. Kurallara ne kadar çok uyarsak hastalığın bulaş riski en aza inecek ve yeniden kapanmalar yaşanmayacak. Şu bir gerçek ki bizim yeniden kapanmayı kaldıracak gücümüz kalmadı. O sebeple bizlerde herkes de kurallara uymalıdır. Kafelerin uzun bir aradan sonra yeniden açılması ve müşterilerimize kavuşmamız bizleri çok sevindirdi. Yeniden faaliyete başlayıp gelir sağlamamız hayati önemdi bizler için” şeklinde konuştular.