KARA: “CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE BÜYÜK YOL ALDI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara Muş’ta düzenlenen programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz gibi bir şer gecesinden hayır olarak Cumhur ittifakının doğduğu söyledi.

SİYASET 14.11.2021 17:19:00 442
KARA: “CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE BÜYÜK YOL ALDI”

KARA: “CUMHUR İTTİFAKI İLE TÜRKİYE BÜYÜK YOL ALDI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara Muş’ta düzenlenen programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz gibi bir şer gecesinden hayır olarak Cumhur ittifakının doğduğu söyledi.

 

"Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı kapsamında Muş’a gelen MHP heyetinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, Cumhur ittifakı, Libya ile yapılan antlaşma, ülkenin gelişen teknolojisi ve beka sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Kara, konuşmasında Cumhur ittifakı ile Türkiye’nin büyük yol aldığına vurgu yaparak şunları söyledi; “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bir program yaptı. Dedi ki, ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ ve bizleri görevlendirdi. Anadolu’ya gidin ayak basmadık il bırakmayın ve orada ülkemizde olan beka sorununu anlatın. Muhalefette bulunanların neler yapmaya çalıştıklarını yada kimlere hizmet ettiğini tek tek Anadolu’da anlatın. İşte bizde bu görevle çok değerli Muş’tayız. Sultan Alparslan’ın bin yıl önce gezmiş olduğu topraklarda 2 yıl üst üste bana da gelmeyi nasip etti. Beka sorunu çok kısa anlatmak istiyorum. Müslüman coğrafyası üzerinde bir Arap baharı başladı. Başlayan Arap baharı fırtınaya döndü. Her bir Müslüman ülke tek parçalanıp iç isyanlara getirildi. Şimdi ise sıra Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin bir fetosu ve 40 yıldır uğraştığı bir PKK’sı vardı. Her ülkenin başına musallat olan terör örgütleri gibiydi. Bu bir projeydi, bu proje dâhilinde 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşti. Türkiye’nin işgal planı devreye sokulmuştu. Ama Türk milletinin basiretli davranışı sonucunda işgal planı işlemedi. Türkiye aslında parçalanmaya götürülmek için 15 Temmuz öncesinde gezi eylemlerinin yapıldığı, Hendek operasyonlarının olduğu, Kobani olaylarının olduğu, ülke içerisinde sürekli bombaların patladığı, 17-25 Aralık sürecinin yaşandığı, paralel yapının hükümet içinde yapılandığı büyük bir süreçten geçiriyordu ve arkasından gelen 15 Temmuz, onun arkasında da şerden hayrın doğması 15 Temmuz gibi bir şer gecesinden hayır olarak Cumhur ittifakının doğması süreci yaşandı. Cumhur ittifakı ile Türkiye büyük yol aldı. Bizler bu süreçte ne yaşadık.” Dedi.

“DOĞU AKDENİZ TÜRKİYE’DEN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR”

Milletvekili Kara, Cumhur ittifakının Türkiye’nin beka sorunu var dediğini ama Millet ittifakının bunun tam tersini söylediğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Türkiye’nin beka sorunu az öndedir. Cumhur İttifakı bunu söylerken, Zillet İttifakı şunu söylüyordu; ‘Türkiye’nin Suriye’de beka sorunu yok. Türkiye’nin Irak’la ne sorunu var. Bizim ora ile ne alakamız var. Beka kendi sınırları arasında olur.’ Biz diyorduk ki; teröristin adı Türkiye sınırına adım atınca PKK olur, adımını Suriye’ye sokarsa YPG olur. Bunların birbirinden farkı yoktur diyorduk. Ama CHP ise şunu söylüyordu; ‘bizim sınırlarımızı YPG korusun’ CHP Çanakkale Milletvekili bunu söylüyordu. CHP Lideri şunu söylüyordu; ‘YPGliler kendi ülkesini savunan oluşumdur. Terörist değil onlar bize saldırmayacak.’ İşte 34 bin civarında terörist Suriye ve Irak topraklarına gömülerek beka sorunu çözülmeye başlamıştır.

Bizim Türkiye içerisinde PKK’nın sayısı 100’ün altına indi. Beka sorunumuz yine bitmedi. Türkiye sınırları içinde oynanan oyunlar vardı. Bu oyunlardan biri Türkiye’nin mavi vatanı doğu Akdeniz tamamen Türkiye’nin elinden alınacaktı. Türkiye bir oyun daha bozdu. Libya ile su anlaşması yaptı. Ve dedi ki mavi vatan artık Türkiye’nin garantisindedir. Bizim de uluslararası anlaşmamız var. İtalya’ya Fransa’ya Yunanistan’a Mısır’a Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve Güney Kıbrıs’a dedi ki sizin de anlaşmanız varsa Libya ile Türkiye’nin anlaşması vardır. Doğu Akdeniz Türkiye’den vazgeçilmez bir parçasıdır. Biz Libya ile anlaşma yaparken Libya’ya asker gönderelim derken aynı zillet korosu şunu söylüyordu; ‘Libya’da ne beka sorunu var. Türkiye’nin bekası ile Libya’nın ne lakası var.’ Ama onlar kara toprakların dışında mavi vatandan da bir haber gafillerdi.

Şimdi Cumhur İttifakı olarak yönümüz döndük Kıbrıs’a. Kıbrıs’ta artık Lefkoşe’nin kaderi Ankara’nın kaderi ile birdir diyen bir Cumhurbaşkanı var. Kapalı Maraş 46 yıl sonra Cumhur İttifakı sayesinde açıldı. Karabağ 28 yıl önce katliama uğrarken hepimiz Azerbaycan’daki Türk kardeşlerimizi yanarken elimiz kolumuz bağlı gücümüz yoktu. Bugün Allah’a çok şükür ki SİHA’larımızı İHA’larımızı Gemilerimizi yapacak teknolojilerimiz var. Dünyanın gözünün içine baka baka Azerbaycan’dan Paşinyan diye diye Karabağ topraklarını geri aldık. Bu Türkün kardeşine omuz vermesinin başarısıdır. Biz Türkü Kürdü Lazı Çerkezi ayrım yapan kalleştir. Biz beraberiz biriz diriyiz” ifadelerini kullandı.