Tarih: 30.12.2020 19:34

KARADAĞ, TTSM TOPLANTISINA BAŞKANLIK YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

KARADAĞ, TTSM TOPLANTISINA BAŞKANLIK YAPTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ “Çayır Mera ve Yem Bitkileri-Yeşil Alan Çim Bitkileri Tescil Komitesi” toplantısına başkanlık yaptı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğündeki (TTSM) “Çayır Mera ve Yem Bitkileri-Yeşil Alan Çim Bitkileri Tescil Komitesi” toplantısına başkanlık etti.

Bitki Çeşitlerinin Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği gereği pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıya; Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Bitkisel Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü, Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Bitki Islahçıları Alt Birliği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, Yem Sanayicileri Birliği ve Peyzaj Mimarları Odasından üyeler katıldı.

Toplantıda Çayır Mera ve Yem Bitkilerine ait 6 üretim izni, Yeşil Alan Çim Bitkilerine ait 5 üretim izni ve 3 tescil konusu görüşüldü. Toplantının son derece verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Karadağ, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi arasında yapılan iş birliği sonucunda Uygulamalı Bilimler Fakültesi deneme alanlarında yürütülen Yonca, Macar Fiği ve Domuz Ayrığı tescil deneme sonuçları hakkında da bilgi verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —