Tarih: 02.10.2024 17:21

KARASU NEHRİ'NDE BALIK ÖLÜMLERİ ENDİŞE YARATTI

Facebook Twitter Linked-in

KARASU NEHRİ'NDE BALIK ÖLÜMLERİ ENDİŞE YARATTI

Muş'taki Karasu Nehri'nde ölü balıklar yüzeye vururken, bölgedekiler tedirginlik yaratan görüntü için yetkililerden yardım istedi.

 

Muş’un Murat Nehri’nin önemli kollarından biri olan Karasu Nehri’nde meydana gelen balık ölümleri, bölge halkını tedirgin etmeye devam ediyor. Şehir merkezi ile köylerden geçen nehrin yüzeyi, ölü balıklarla kaplanmış durumda. Bu durum, bölge sakinlerini endişelendirdi.

Karasu Nehri’nde yüzeye vuran ölü balıklar, tedirginlik yaratan balık ölümleri için bölgedeki halk yetkililerden yardım istedi. Muş’ta Karasu Nehri’nde her sene olduğu gibi bu sene de balık ölümleri yaşandı. Şehir merkezi ile köylerden geçen Karasu Nehri’nin kıyısı ölü balıklar ile dolarken, bölgede yaşayanlar tedirgin oldu. Durum yetkililere bildirilirken, bölgedekiler hayvanları ve tarım arazileri için kullandıkları nehrindeki balık ölümlerinin önlenmesini istedi.

Hayvanlarını sulamak için Karasu Nehrine giden Eyüp Sönmez, “Ben burada hayvancılıkla uğraşıyorum. Hayvanlarımı sulamak için geldim. Gördüm ki balıklar hep ölmüş ve kıyıya vurmuş. Yetkilerden yardım istiyoruz. Bu balık ölümleri her sene oluyor. Bu gidişle Karasu Nehrinde balık kalmayacak.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —