KARATECİLERİN MUHTEŞEM KUŞAK TÖRENİ TKF'NİN SAYFASINDA

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden karate kursuna katılan onlarca karatecinin üst kuşağa geçme töreni Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından paylaşıldı.

SPOR 19.06.2024 12:09:00
KARATECİLERİN MUHTEŞEM KUŞAK TÖRENİ TKF

KARATECİLERİN MUHTEŞEM KUŞAK TÖRENİ TKF'NİN SAYFASINDA

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden karate kursuna katılan onlarca karatecinin üst kuşağa geçme töreni Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından paylaşıldı.

 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden karate kursunda 2024 yılı 2.dönem Kuşak ve sertifika töreni yapıldı. Yeni Muş Kapalı spor salonunda düzenlenen muhteşem bir törenle üst kuşağa geçen karatecilerin senkronize hareketleri Türkiye Karate Federasyonu (TKF) tarafından da sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Milli karate antrenörü Aydan Ferhatoğlu, gözetiminde çalışmalarını sürdüren yüzlerce 5-20 yaş aralığındaki karateciler derecelerini belli eden renklerdeki kuşaklarına kavuştular. Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı törende bir üst kuşağa geçen sporcuların sevinci gözlerine yansıdı..

Muş Vali Yardımcısı Cihat Abukan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’inde katıldığı törende sporculara kuşakları ve belgeleri verildi. 

İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir düzenlenen tören öncesi yapmış olduğu konuşmasında geleceğin şampiyonlarını yetiştiren antrenörleri ve ailelerini tebrik ederek başarılar dileklerinde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, yapmış olduğu konuşmasında çocukların başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şunları dile getirdi: “Gençlik ve spor İl Müdürlüğü olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün burada karate sporunun ilimizde gelişmesi için her zaman destek vererek gelecekte ilimizi, ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edecek sporcuların yetişmesine olanak sağlıyoruz. 5 yaş ile 20 yaş aralığındaki evlatlarımız burada Milli antrenörümüz eşliğinde eğitimler alıyorlar. Ben inanıyorum ki Muş’umuzdan ülkemizi temsil edecek dünya şampiyonları uluslararası müsabakalarda dereceler getirecekler. Ülkemizin bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandıracak ve bu gururu bizlere yaşatacaklardır. Kurumumuz bünyesinde birçok farklı branşta olduğu gibi karate sporunda da güzel başarılara imza atılıyor. Uzun yıllardan beri devam eden karate eğitimlerinde bir üst kuşağa yükselen öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk. Kıymetli hocalarımızın özverili çalışmalarıyla karate sporunu ilimizde gençlerimize ve çocuklarımıza sevdiriyorlar. Karatecilerimiz gelecek için büyük umut vaat ediyor. Çok yoğun ilgi gören karate sporuna katılan sporcu sayısı her geçen gün artıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak her branştan sporcu yetiştirme hedefimiz tüm hızıyla devam edecek. Karateye kız çocuklarımızın daha yoğun ilgi göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra onlara sosyal ve kültürel yaşamı, davranış şeklini, özgüveni ve ifade şeklini de öğretmeye çalışıyoruz. Beyazdan sarıya, sarıdan turuncuya, turuncudan yeşile, yeşilden maviye, maviden kahverengiye derken siyah kuşak seviyesine gelmek üç yıllık bir zaman dilimini alıyor. Sporcunun üç yıl aynı hoca ile devam edebilmesi ve o olgunluğu yakalayabilmesi çok sabır gerektiriyor. Çocuklarımızda ve velilerimizde bu sabrı görüyoruz. Çok değerli hocalarımızın yetiştirdiği sporcularımızın milli takımlar düzeyinde aldıkları başarılarla hep birlikte övünüyoruz.  Değerli hocalarımıza bir kez daha emekleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sporcu ailelerini de çocuklarına vermiş oldukları desteklerden dolayı kutlayan Müdür Taşdemir şunları dile getirdi: “Siz aileler olarak da çocuklarınıza sahip çıkarak, bir spor branşında uzmanlaşmasını sağlayarak fedakarlık yapıyorsunuz. Hepiniz burada verdiğimiz eğitimlere çocuklarınızı göndererek aynı zamanda onların başarılarına başarı katıyorsunuz. Bundan dolayı da sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Bizlerde Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak çocuklarımıza her türlü desteği vereceğiz. Çocuklarımızın başarılı olmalar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bizler bunun için varız. Tek istediğimiz çocuklarımızın daha fazla başarılı olmasıdır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün burada bir üst kuşağa terfi olan çocuklarımızı kutluyorum. Kuşak terfi töreninin hayırlara vesile olmasını dilerim. İnşallah biz bundan sonraki süreçlerde de her terfi de sizlerle buluşmaya gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin gençlerine vermiş oldukları desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Muş Valimiz Sayın Avni Çakır’a teşekkür ediyorum. Ayrıca evlatlarımızın üzerinde emeği olan Aydan ve Yakup hocalarımızı tebrik eder, kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır Muş’ta karate antrenörlüğü yapan Milli antrenör Aydan Ferhatoğlu ise karate kuşakları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Karate kuşak renkleri, sporcunun derecesini sembolize ediyor. Karate sporunda beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve siyah olmak üzere 7 farklı kuşak bulunuyor. Koyu renk sistemine göre karateye yeni başlayan bireyler beyaz kuşak kullanıyor. Deneyim ve becerilerin artması ile kuşakların renkleri de değişiyor. Yılda 3 defa düzenlenen ve karate sporcularının bir üst kuşağa terfi etmek için girdikleri sınavlarda başarılı olan sporculara kuşak ve sertifikaları verildi” dedi.


İlginizi Çekebilir

BURSASPOR-MUŞSPOR MAÇ BİLETLERİ YARIN SATIŞA ÇIKIYOR

BURULAŞ’TAN MAÇ TEDBİRİ

MUŞSPOR HATA YAPMADI

MUŞSPOR’DA HEDEF 3 PUAN

MUŞSPOR, KÜTAHYA MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

MUŞSPOR’UN DA MÜCADELE ETTİĞİ TFF 3.LİG'İN YENİ İSİM SPONSORU NESİNE OLDU

MİLLİ GURURUMUZ, YERE DÜŞMESİNE RAĞMEN ŞAMPİYON OLDU

MUŞSPOR, MERSİN’E HAREKET ETTİ

MUŞSPOR, SİLİFKE MAÇININ HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

TARAFTAR HER ZAMANKİ GİBİ

  • Cumartesi 24.2 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Pazar 23.6 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 24 ° / 11.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
5.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1