KAYMAKAM KOŞANSU: “KÜTÜPHANELER ÜRETEN NESİLLERİN YUVASIDIR”
Muş’un Bulanık ilçesinde Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, "Bulanık Kütüphane Buluşmaları" kapsamında 15 farklı okuldan gelen 30 ortaokul öğrencisiyle ilçe kütüphanesinde bir araya geldi.
Bulanık Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler Yaşar Bayraktar’ın kaleme aldığı Ekonomi Okulu kitabını okuyarak Kaymakam Koşansu ile kitap üzerine sohbet etti. Kaymakam Koşansu, proje kapsamında öğrencilere kitaplar hediye etti.
Etkinlikte konuşan Kaymakam Koşansu, kütüphanelerin yalnızca kitap ödünç alınan yerler olmadığını vurgulayarak, “Kütüphaneler, vatandaşlarımızın her alanda kendini geliştirebileceği, düşünebileceği ve üretebileceği aktif yaşam alanlarıdır. İlçemizdeki İlçe Halk Kütüphanemiz her yaştan vatandaşımıza açıktır. Tüm hemşerilerimizi bu alanlardan faydalanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kütüphanelerin bilgiye erişim, araştırma kültürü ve okuma alışkanlığı kazandırma açısından kritik bir role sahip olduğunu belirten Koşansu, “Düşünen, araştıran ve üreten nesillerin yetiştiği toplumlar, geleceğe daha sağlam adımlarla yürür” dedi.
Kaymakam Koşansu, etkinlik sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitap okuma alışkanlığının genç nesillerde daha da yaygınlaşması için bu tür buluşmaların devam edeceğini belirtti.