KIŞ ÇİLESİ BAŞLADI KÖYLER KAR ALTINDA
Kar yağışının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde 300´e yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Köylerde yaşayan vatandaşların 6-7 ay sürecek kış çilesi başlarken, karla kaplanan bacalar kürendi
Kar yağışı Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Ardahan, Kars ve Muş´u etkisi altına aldı. Kar ve tipi dolayısıyla bölgede 300´e yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı. Karla birlikte bölgede soğuk hava da etkisini artırdı. Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Ağrı ve Kars´ta sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü.
80 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Muş´ta önceki gece etkili olan kar yağışı sebebiyle 80 köy yolunun merkezle bağlantısı kesildi. Muş´ta gece başlayan kar yağışı sabaha kadar etkisini sürdürdü. Kent merkezinde 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde koy yollarının kapanmasına sebep oldu. İl Özel İdaresi´nden alınan bilgiye göre gece etkili olan kar yağışı sebebiyle 80 köyün yolu kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalara başladı.
Bu arada kent merkezinde etkili olan kar yağışı ve ardından etkili olan soğuklar sebebiyle oluşan kırağı ağaçlarda ilginç görüntüler oluşturdu. Cadde ve sokaklarda yol boyunca sıralanan ağaçlardaki beyaza bürünmüş ağaçlar, kartpostal manzaraları oluşturdu. Meteoroloji yetkilileri, kar şağışının pazar gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
İlginizi Çekebilir
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

