Tarih: 01.12.2019 13:12

KIŞ LASTİĞİ MESAİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Havaların soğuması ve meteorolojinin kar yağışı uyarısında bulunmasının da etkisiyle 1 Aralık itibarıyla başlayan zorunlu olan kış lastiği uygulaması için sürücüler lastikçilere akın etmeye başladı. Lastikçilerde iş yoğunluğu başlarken araç sahipleri ise daha kar yağmadan hazırlıklara başladı.

Muş´ta yaklaşık 41 yıldır lastik satışı ve değişimi yapan Ömer Ergün, kış lastiği konusunda geçen yıla göre bu yıl vatandaşların daha duyarlı olduğunu ve iş yoğunluklarının arttığını söyledi. Havaların soğuması ile birlikte günde 10 ila 20 araç lastiği değişimini yaparken 1 Aralık kış lastiği uygulaması ile birlikte günde 100 ila 150 arasında araç lastiği değişimi yaptıklarını ifade eden Ergün, özellikle lastik değişiminde son model teknolojik cihazlar sayesinde daha hızlı hizmet verdiklerini kaydetti.

Lastik değişimlerinde vatandaşların çoğunun gerekli bilgiye sahip olmadığını belirten Ergün, ?Aracımızın nasıl bir lastiğe uyumlu olduğu genelde araç kapılarının içinde belirtilmiştir. Fakat çoğumuz bu yazıları okumuyoruz bile. A ile başlayıp F grubuna kadar giden lastik çeşitleri, aslında aracın hız esnasında ne kadar mesafede duracağını, yol tutuşunu bize anlatıyor. Bilinçli lastik değişimi hayat kurtarır? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —