KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine Kızılay ve afet konularında bilgilendirme yapıldı.
KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine Kızılay ve afet konularında bilgilendirme yapıldı.
Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı 29 Ekim 4 Kasım arasında kutlanan ‘Kızılay Haftası’ münasebetiyle ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Muş’ta da çeşitli etkinlikler düzenliyor. düzenlenen etkinlikler kapsamında Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine bilgilendirme yapıldı.
Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu bahçesine kurulan çadırda öğrencilere Kızılay ve afet konularında bilgilendirmede bulunan Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi yetkilileri öğrencilere ayrıca afet malzemelerinin de tanıtımını yaptılar. Öte yandan Kızılay yetkilileri tarafından ilkokul öğrencilerine yardımlaşmanın önemi ve Kızılay’ın tarihçesi ile ilgili konular da anlatıldı. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere ayrıca çeşitli ikramlarda bulunan yetkililer çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağladılar.
Yapılan bilgilendirme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi Bölge Müdürü Baran Akar, öğrencilere 7 temel ilkeyi anlattıklarını belirterek: “29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında her yıl olduğu gibi bu yılda Kızılay Haftasını kutluyoruz. Muş Afet Müdahale Merkezi olarak öğrencileri bilgilendirmek için okul bahçesinde çadırlarımızı kurduk. Öğrencilerimize Kızılay hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Afet çadırlarımızı gezdirdik, mobil ikram araçlarımızı tanıttık. Olası afet anlarında ikram araçlarımızın görevleri hakkında bilgiler vererek ikramlarımızı sunduk. Hafta boyunca bütün öğrencilerimize bu şekilde bilgilendirmelerde bulunduk. Çocuklarımızı sıkmadan, eğlenceli oyunlarla, küçük hediyelerle Kızılay’ın tarihçesindeki 7 temel ilkesinden bahsettik. İnşallah onlar da bu ilkeleri anlamışlardır ve geleceğin iyilik yapan nesilleri olarak bu yolda devam etmelerini istiyoruz. Buradaki amacımız geleceğimizin Kızılay Gönüllüsü olan çocuklara şimdiden tanıtıp ve yardımlaşma duygusunu aşılamaktır. Genç nesiller bizim yararlı işler yapmaya devam etmemizin garantisidir. Onlara Kızılaycılığı anlatmamız gerekiyor. Bu sayede yardım etmenin güzelliğini öğrenmiş olurlar. Kızılaycılığı benimsemiş her birey ise daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmamızı sağlar. Savaşta ve barışta, doğal afetlerde, ülkemizde ve dünyada Türk Kızılay’ı her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor” dedi.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

