Tarih: 09.04.2021 20:05

KOÇYİĞİT, MUŞ’TAKİ AŞI ÇALIŞMALARINI SORDU

Facebook Twitter Linked-in

KOÇYİĞİT, MUŞ’TAKİ AŞI ÇALIŞMALARINI SORDU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Muş’ta yapılan aşı çalışmaları hakkında TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesi verdi.

Koçyiğit, TBMM Başkanlığına vermiş olduğu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: Türkiye’de Covid-19 aşılama programı 14 Ocak 2021 tarihinde başlamıştır. Bakanlığınıza bağlı ‘Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’ başlığıyla verilerin yer aldığı web sitesinde 8 Nisan Perşembe itibariyle yapılan toplam aşı sayısı 18. 131 .068 olarak açıklanmıştır. İki doz aşı yapılan kişi sayısı ise 7.477.542 olarak açıklanmıştır. Aşılama sürecinde seçim bölgem Muş’a dair veriler ise yurttaşların yaşamış oldukları ile bağdaşmamaktadır.

Bu bağlamda;

1.Muş’ta salgının başladığı tarihten bu yana yaşamını yitiren kişi sayısı kaçtır? Yaşamını yitiren kişilerin ölüm nedenlerinden kaçı Covid-19 salgınıdır?

2.Muş’ta aşılama sürecinin başladığı günden bu yana yapılan toplam doz miktarı ne kadardır? 75 yaş üstü diye tanımlanan öncelikli grubun tümü şimdiye dek aşılanmış mıdır?

3.Muş ve ilçelerinde riskli grupta olup aşılama sırasına dahil edilmeyen kişi sayısı kaçtır?

4.Muş’ta şimdiye dek 1. Doz aşı olmuş yurttaşların 2. Doz aşılama sürelerinin gelmiş olmasına rağmen aşı yokluğu nedeniyle aşılanmadıkları doğru mudur?

5.Muş’a şimdiye dek gelen aşıların Valilikçe bekletildiği ve ilçelere gönderilmediği doğru mudur?

6.Muş’ta salgın sürecinden bu yana Covid-19 Pandemisinden kaynaklı yaşamını yitiren sağlık emekçisi sayısı kaçtır?

7.Muş özelinde aşılama süreci planlandığı gibi gitmekte midir? Covid-19 aşısı için hangi hastaneler hizmet vermektedir? Yoğunluğun önüne geçilmesi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi açısından ayrı aşı merkezleri kurulmuş mudur?

8.Muş’ta şimdiye dek aşılanan sağlık emekçisi sayısı kaçtır?

9.Muş’ta şimdiye dek aşılanan kişilerin yaş-meslek ve cinsiyet istatistikleri nedir?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —