KORKUT’TAN ÇANAKKALE’YE TARİHE YOLCULUK

Korkutlu gençler, Çanakkale’de düzenlenen Tarih ve Medeniyet Kampı ile ecdadın izini sürerken, milli mücadele ruhunu yerinde yaşadı ve tarih bilincini güçlendirdi.

KÜLTÜR SANAT 27.06.2025 16:30:00
KORKUT’TAN ÇANAKKALE’YE TARİHE YOLCULUK

KORKUT’TAN ÇANAKKALE’YE TARİHE YOLCULUK

Korkutlu gençler, Çanakkale’de düzenlenen Tarih ve Medeniyet Kampı ile ecdadın izini sürerken, milli mücadele ruhunu yerinde yaşadı ve tarih bilincini güçlendirdi.

 

Muş’un Korkut ilçesinden bir grup genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarih ve Medeniyet Kampı” kapsamında, Çanakkale’nin tarihi mekanlarını ziyaret etmek üzere yola çıktı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleşen bu anlamlı yolculukta gençler, tarihin kalbinin attığı topraklarda milli mücadele ruhunu yakından tanıma fırsatı bulacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Korkut İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihat Duygu, gençlerin tarihi ve kültürel mirasa duyarlılığını artırmak amacıyla bu tür gezilerin büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Çanakkale, yalnızca bir savaşın değil, bir milletin kaderini değiştiren eşsiz bir direnişin sembolüdür. Gençlerimizin bu kutsal toprakları ziyaret ederek geçmişte verilen mücadeleyi yerinde görmeleri, onların milli şuurlarını güçlendirecek ve vatan sevgilerini pekiştirecektir. Korkut’tan yola çıkan gençlerimiz, tarihe tanıklık edecekleri bu yolculukta, aynı zamanda arkadaşlık bağlarını güçlendirecek, sosyal ve kültürel anlamda önemli bir kazanım elde edecekler.”

“Ecdadın izinde güçlü bir gelecek”

Korkut Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak, gençlerin hem fiziksel hem de ruhsal gelişimini destekleyen projelere büyük önem verdiklerini vurgulayan Duygu, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi, sadece sporla değil; tarih, kültür ve medeniyet bilinciyle de donatmak istiyoruz. Bu gezi, onların ecdadın izinden giderek kendi geleceklerini daha sağlam temeller üzerine kurmaları adına büyük bir adım” dedi.

Gezi programı kapsamında gençler, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Anafartalar gibi önemli noktaları ziyaret ederek rehberler eşliğinde bilgilendirilecek. Ziyaretin ardından gençlerin izlenimlerini paylaşacakları değerlendirme oturumları da yapılacak.

İlginizi Çekebilir

KORKUT’TAN ÇANAKKALE’YE TARİHE YOLCULUK

MUŞ FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ ULUSLARARASI ARENADA 125 ÖDÜLLE ZİRVEDE

TARIM VE DOĞA OBJEKTİFLERE YANSIYOR: FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURULARI SÜRÜYOR

MUŞ’TA SİNEMA VE TİYATROYA İLGİ ARTIYOR

13 ÜLKEDEN GELENLER MALAZGİRT'TEKİ KAMPTA BULUŞTU

KENT MEYDANINDA UNUTULMAZ HALK KONSERİ

ANADOLU EZGİLERİ GENÇLERLE BULUŞTU

MUŞ, MÜZELER HAFTASINDA TARİHİNİ SERGİLEDİ

“YEDİ BÖLGEDEN ANADOLU ESİNTİLERİ” GENÇLİK KONSERİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

“MERYEM” YOĞUN İLGİ ÜZERİNE BİR KEZ DAHA SAHNELENDİ

  • Cuma 30.6 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 31.2 ° / 14.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1