Tarih: 20.02.2019 19:01

KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELEDE GECE MESAİSİ

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Muş´ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık bir aydır kapalı olan 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler grup köy yolunda İl Özel İdaresi ekipleri, gece gündüz demeden yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Tipi ve fırtınanın etkisiyle yer yer kar kalınlığının 2 metreye kadar ulaştığı bölgede ekipler, zor anlar yaşıyor.

Bölgede gece çalışmalarına devam eden ekipler, yolu ulaşıma açmak için tüm imkânları seferber ediyorlar.

Krala mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 205 köyle köy yolunun açıldığını söyledi.

Kısa sürede ulaşıma kapanan köy yollarının açıldığını ifade eden Yentür, ?Muş ilimizde 2 gün devam eden kar yağışı nedeniyle olumsuz hava koşulları genel yaşamı olumsuz etkiledi. Yer yer 2 metreyi aşan fırtına ve kar nedeniyle genel yaşam ciddi manada olumsuz etkilenmektedir. Vatandaşımızın olduğu tüm bölgeye 57 iş makinası ve 98 personelle yol açma çalışmaları tamamlandı? dedi.

Üçevler grup köy yolunda gece çalışan kepçe operatörlerinden Mithat Yakışır, yolların çoğunu açtıklarını söyledi. Kısa sürede tüm yolları açacaklarını ifade eden Yakışır, ?Kapanan 205 köyümüzün kapanan yolunun çoğunu açtık. Şuanda halen çalışmalarımızı karla mücadelemiz devam ediyor. Kısa zamanda inşallah hepsini tamamlayacağız. Gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Sahadayız, yollardayız bizim için hizmet, halka, vatandaşa hizmet etmek bizim için çok önemlidir. Çünkü halkın rahatlığı için gece gündüz demeden sürekli çalışıyoruz? dedi.

Üçevler grup köy yolunda karla mücadele çalışması yapan Osman Korkmaz ise ?Biz Muş İl Özel İdaresi olarak gece gündüz demeden yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Şuanda Muş genelinde kapanan köy yollarımızın tümü açılmış durumda. Şuanda ekip arkadaşlarımız ekiplerimiz gece çalışıyor. En kısa zamanda inşallah bitecek? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —