LALELER AÇIYOR, KORKUT ŞENLENİYOR
Korkut’un ilçe oluşunun 35. yılı, 7. Lale Festivali ile kutlanıyor. Renkli etkinlikler, konserler ve geleneksel gösterilerle ilçe bahar coşkusunu doyasıya yaşayacak.
Muş’un Korkut ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Lale Festivali, ilçenin ilçe statüsü kazanmasının 35. yılı dolayısıyla coşkulu etkinliklerle kutlanacak. 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü saat 12.00’de Korkut Lale Meydanı’nda başlayacak festival programı, birbirinden renkli gösteriler ve konserlerle dolu dolu geçecek.
Festival halk oyunlarıyla başlayacak. Ardından Korkut Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı sergi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Protokol konuşmalarının ardından sahne, sanatçılarımız Necdet Evren ve Muş Divan Ekibi’nin olacak.
Müzik dolu etkinlikte ayrıca Bilge Uygun, Şivan Payadar ve Ozan Fate konser verecek. Programın ilerleyen saatlerinde plaket töreni düzenlenecek. Günün sonunda ise tüm sanatçıların katılımıyla büyük bir halay etkinliği gerçekleştirilecek.
Festival, Korkut Kaymakamlığı ve Korkut Belediyesi iş birliğiyle düzenleniyor. Korkut Kaymakamı Orhan Ayaz ve Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, tüm halkı bu özel güne davet etti.