Tarih: 06.05.2022 19:38

MAUN AKADEMİSYENLERİNİN 120 GÜNDE 101 BİLİMSEL ÇALIŞMASI YAYIMLANDI

Facebook Twitter Linked-in

MAUN AKADEMİSYENLERİNİN 120 GÜNDE 101 BİLİMSEL ÇALIŞMASI YAYIMLANDI

2022 yılının ilk üç ayında Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MAUN) 10 akademik biriminden 50 bilim insanının toplam 101 bilimsel çalışması SCI ve SSCI dergilerde yayımlandı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) akademik ve bilimsel çalışmalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Akademik dergileri periyodik olarak kontrol eden, tarayan, dergileri bir araya toparlayarak dergilerin içeriğine erişimi kolaylaştırmak için geliştirilen evrensel olarak da kabul gören SCI ve SSCI tarama sistemlerinden geçen dergilerde Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bünyesinde çeşitli fakülte akademisyeninden oluşan 50 bilim insanının ekonomiden siyasete birçok dalda 101 bilimsel makaleleri yayımlanarak, üniversitenin adını dünyaya duyurmayı başardı.

Konu ile ilgili Muş Alparslan Üniversitesinden yapılan açıklamada, 50 akademisyenin 101 bilimsel çalışmanın sonuçlarının yayımladığı belirtilerek; “2022 yılının ilk üç ayında üniversitemizin 10 akademik biriminden 50 bilim insanının toplam 101 bilimsel çalışması SCI ve SSCI dergilerde yayımlandı. Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı (ÜAK) tarafından belirlenen Science Citation Index (SCI), Science Citation Index-Expanded (SCI-Expanded), Social Sciences Citation Index (SSCI) veya Arts and Humanities Citation Index (AHCI) kapsamındaki dergilerde üniversitemizde görev yapan 50 bilim insanının tarihten tıbba, ekonomiden siyasete pek çok alanda yapmış olduğu 101 bilimsel çalışmasının sonuçları yayımlandı” denildi.

EN ÇOK YAYINI MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ YAPTI

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 24 araştırma ile en çok çalışma yapan akademik birim olurken Fen Edebiyat Fakültesi 20 çalışma ile onu takip etti. 16 çalışma ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sırada yer aldı. Fen Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Talat Körpınar 18 çalışma ile üniversitemizde en çok yayın yapan bilim insanı oldu. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bilimsel başarılarıyla öne çıkan birimleri ve akademisyenleri yürekten tebrik ettiğini ifade ederek 2022 yılında üniversite olarak bu alanda asgari 300 yayın çıtasını yakalamak istediklerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —