Tarih: 17.09.2024 17:34

MAUN İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Facebook Twitter Linked-in

MAUN İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

 

Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında, hükümlüleri topluma kazandırmaya yönelik eğitim, iyileştirme faaliyetleri, meslek edindirme kursları ve kamu çalıştırma cezalarının uygulanmasına dair bir protokol imzalandı.

Protokol imza törenine, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ve Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar katılırken, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Prof. Dr. Kenan Yıldırım ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin de hazır bulundu. İş birliği kapsamında, hükümlülere yönelik çeşitli eğitim programları ve mesleki kurslar düzenlenerek, onların topluma entegrasyonu ve meslek sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, kamu yararına çalıştırma cezalarının daha verimli uygulanması için de ortak çalışmalar yürütülecek.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversite olarak toplumsal sorumluluk projelerine her zaman destek verdiklerini belirtti. Protokol vesilesiyle hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması açısından önemli bir adım atılacağını vurgulayarak protokolün hayırlı olmasını diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —