MAUN’DA BAĞIMLILIK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Muş Sağlık Müdürlüğü, Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi, işbirliğiyle bağımlılık sempozyumu" düzenlendi.

SAĞLIK 29.05.2024 17:42:00
MAUN’DA BAĞIMLILIK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

MAUN’DA BAĞIMLILIK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

 

Muş Sağlık Müdürlüğü, Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muş Alparslan Üniversitesi, işbirliğiyle bağımlılık sempozyumu" düzenlendi.

Üniversitenin Sabahattin Zaim konferans salonunda düzenlenen sempozyum, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen bağımlılık sempozyumunda konuşma yapan Muş Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak, bağımlılıkla mücadelede çözüm arayışını sadece geleneksel bağımlılıklarla sınırlı tutmayacaklarını, aynı zamanda dijital çağın getirdiği yeni bağımlılıkları da ele alacaklarını ifade etti.

Bağımlılığın, sadece bireyleri etkilemediğini sağlık sistemini de derinden etkilediğini belirten Kabak, “Bugün burada, bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım atmak için bir araya geldik. Bu sempozyum, bağımlılığın farklı yönlerini ele almak, gençleri ve katılımcıları bilgilendirmek, destekleyici çözümler bulmak amacıyla düzenlenmiştir. Bağımlılık, sadece bireyleri etkilemekle kalmaz aynı zamanda aileleri, toplumları ve küresel sağlık sistemini de derinden etkileyen karmaşık bir sorundur Bugün, bu sorunun üstesinden gelmek için birlikte çözüm arayacağız. Bağımlılığın sadece madde bağımlılığı olmadığını, aynı zamanda teknoloji, oyunlar, alışveriş gibi farklı alanlarda da karşımıza çıktığını görmekteyiz. Bu nedenle, çözüm arayışımızı sadece geleneksel bağımlılıklarla sınırlı tutmayacağız, aynı zamanda dijital çağın getirdiği yeni bağımlılıkları da ele alacağız” dedi.

Bağımlılıkla mücadelede daha sağlıklı ve güçlü bir toplum oluşturmak için çalışacaklarını söyleyen Kabak, “Bağımlılıkla mücadelede bilgi ve farkındalık, en güçlü silahlarımızdandır. Bu sempozyumda, uzmanlarımızın deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşarak birbirimizden öğreneceğiz. Bağımlılıkla mücadele işini sadece yetkililerden ve uzmanlarından beklemeyerek birey olarak her birimizin, kendi çevresinde bağımlılıkla mücadelede bir ışık olabileceğini unutmayalım. Hep birlikte, bağımlılıkla mücadelede daha sağlıklı ve güçlü bir toplum oluşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Mehmet Kabak’ın konuşmasın ardından psikolog, ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile halk sağlığı uzmanı bağımlılıkla ilgili bilgi verdi.

Sempozyumun sonunda Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından müzik dinletisi ile sempozyumda sona erdi.

Programa, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.