Tarih: 18.07.2024 13:39

MAUN’DA YENİ BİR UYGULAMA ÇİFTLİĞİ KURULDU

Facebook Twitter Linked-in

MAUN’DA YENİ BİR UYGULAMA ÇİFTLİĞİ KURULDU

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yeni bir uygulama çiftliği kuruldu. İlk etapta 50 baş koyun ve 200 tavuk yetiştirilmesi planlanan çiftlikte öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek.

Kurulduğu 2017 yılından bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Uygulamalı Bilimler Fakültesi, başarılı bir çalışmaya daha imza attı. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü bünyesinde yeni bir uygulama çiftliği kuruldu. İlk etapta 50 baş koyun ve 200 tavuk yetiştirilmesi planlanan çiftlikte, öğrencilere hayvan bakımı, besleme ve diğer yetiştirme işleriyle ilgili pratik uygulamalar gösterilerek, bu alanlarda deneyim kazanmaları sağlanacak.

Kurulan çiftlik sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacak ve hayvansal üretim teknolojileri konusundaki yetkinliklerini artıracaklar. Uygulama çiftliği, aynı zamanda araştırma ve geliştirme çalışmaları için de önemli bir kaynak olacak.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Karadağ, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’a bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ederek, yeni tesisin öğrencilere sunduğu fırsatları vurguladı. Karadağ, “Amacımız, öğrencilerimizin eğitim süreçlerini zenginleştirip, onları sektörde daha donanımlı hale getirmek. Çiftlik, aynı zamanda üniversitemizin araştırma projelerine de katkı sağlayacak” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —