MECLİS HAYVANCILIĞI GÜNDEME GETİRDİ

Muş İl Genel Meclisi, Malazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde küçükbaş hayvanların temininde zorluk çekildiği ve bu kapsamda küçükbaş hayvanların teminini ve korunması ile ilgili daha önce görevlendirilen Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporu açıklandı.

GÜNCEL 5.03.2020 18:00:06
MECLİS HAYVANCILIĞI GÜNDEME GETİRDİ

 

 

Muş İl Genel Meclisi, 2020 yılı yatırım programı Mart ayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Asım Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda daha önce görevlendirilen komisyon raporları gündeme getirildi.

Açılış, yoklama ve bir önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda Bulanık İlçesine bağlı 2019 yılı iş sezonu sonu itibariyle kaç tane köyün alt yapısı (Kanalizasyon) şebekesinin yapıldığı ve yapılan şebekelerin sıkıntılı olup olmadığıyla ilgili meclisi bilgilendirmek üzere ve rapor tanzim edilmek için Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporun yeniden okunması istendi.

Gündem maddesi üzerine Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri İhtisas Komisyonu hazırladığı raporu açıkladı. Raporda şöyle denildi: ?İl Genel Meclisinin 07.02.2020 tarih ve 22 sayılı kararına istinaden; Muş İli Bulanık İlçesine bağlı 2019 yılı iş sezonu sonu itibariyle kaç tane köyün alt yapısı (Kanalizasyon) şebekesinin yapıldığı ve yapılan şebekelerin sıkıntılı olup olmadığıyla ilgili araştırma ve inceleme yapmak üzere meclisi bilgilendirmek için Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere: Muş İli Bulanık İlçesine bağlı Mollakent Köyü Kanalizasyon Bakım ve Onarım İşleri yapılmış olup, 2019 yılı içerisinde %100 olarak, İdaremizce 31.860,00 TL´lik yapılan harcama ile 97 Proje Numaralı kanalizasyon Şebekesinin Bakım ve Onarım işinin gerçekleştirildiği ve ayrıca Balotu, Ericek ve Cankurtaran Köylerinin ise alt yapı ve kanalizasyon şebekesinin sıkıntılı olduğu komisyonumuzca yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde tespit edilmiştir.? Komisyon raporu uygun görülerek kabul edildi.

?KOMİSYON RAPORU UYGUN GÖRÜLDÜ?

Gündemin bir diğer maddesi olan; İl Genel Meclis Üyelerinin köy gezilerinde, Muş İli Malazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde küçükbaş hayvanların temininde zorluk çekildiği ifade edilmiş olup, bu kapsamda küçükbaş hayvanların teminini ve korunması ile ilgili meclisi bilgilendirmek üzere ve rapor tanzim edilmek için Tarım ve Hayvancılık Komisyonunca hazırlanan raporun yeniden okunması istendi.

Gündem maddesi üzerine Tarım ve Hayvancılık Komisyonu hazırladığı raporda şöyle denildi: ?İl Genel Meclisinin 07.02.2020 tarih ve 23 sayılı kararına istinaden; İl Genel Meclis Üyelerinin köy gezilerinde, Muş İli Malazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde küçükbaş hayvanların temininde zorluk çekildiği ifade edilmiş olup, bu kapsamda küçükbaş hayvanların teminini ve korunması ile ilgili araştırma ve inceleme yapmak üzere meclisi bilgilendirmek için Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere:  Muş İli Malazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde küçükbaş hayvanların temininde Kırsal Kesim Kalkındırma adı altında Genç Çiftçi Projesiyle kişi başına 30 veyahut 40 adet küçükbaş hayvan hibe olarak verilmekte ve bu amaçla küçükbaş hayvancılığın arttırılması ile kişilerin geçim kaynağı olarak bu yolla hayatını idame etmesinin sağlandığı komisyonumuzca yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde tespit edilmiştir.? Gündem maddesi oy birliği ile uygun görüldü.

Gündemin bir diğer maddesi ise ?Muş Kulp Karayolunun emniyetinin alınarak, ?Şenyayla? Bölgesinin kontrol altında bulundurulması ve operasyon için çıkış noktası olarak kullanılması maksadıyla üst bölgesi teşkil edildiği bu kapsamda, alan hakimiyeti sağlanırken dosta güven düşmana korku salmak Devlet´in varlığını ve gücünü göstermek maksadıyla teşkil edilen üst bölgesine ekli listede belirtilen özelliklerde ve sayıda Bayrak Direği ve Türk Bayrağı istenmekte olup, ekli listede belirtilen mal ve malzeme alımı için gerekli ödeneğin Muş İl Özel İdaresince karşılanması talep edilmektedir. Söz konusu mal ve hizmet alımı için gerekli olan ödeneğin Muş İl Özel İdaresince karşılanması ve karşılanacak ödeneğin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına aktarılması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 27.02.2020 tarih ve 701 sayılı İl makamınca teklif edilen talebinin görüşülmesi.? oldu. Gündem maddesi idareden geldiği şekliyle uygun görüldü.

 

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR, ÇOCUKLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

MUŞLU ÖĞRENCİ RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

MUŞ VAKFI’NDA AKADEMİK VE DÜŞÜNSEL BİR İFTAR BULUŞMASI

ASIRLIK CAMİDE MUKABELE GELENEĞİ YAŞATILIYOR

KÖY YOLLARINDA ULAŞIM SAĞLANDI, GENİŞLETME MESAİSİ BAŞLADI

AİLELERİN EVLAT NÖBETİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ SEMİNERİ

TÜBİTAK DESTEKLİ YAPAY ZEKA EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

GELECEĞİN SPORCULARI İÇİN YETENEK TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

RAMAZAN SOFRALARI İÇİN MUŞ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMDE

  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 13.7 ° / 4.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 14.2 ° / 3.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13