MECLİS, ŞARBON VAKALARINI GÜNDEME GETİRDİ

Muş İl Genel Meclisi, son zamanlarda yaşanan şarbon vakaları nedeniyle, Muş´ta ne gibi önlemlerin alındığı ve vatandaşlara bu konu üzerinde verilen bilgilerin yeterli olup, olmadığıyla ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için Tarım ve Hayv

GÜNCEL 10.09.2018 19:58:38
MECLİS, ŞARBON VAKALARINI GÜNDEME GETİRDİ

 

 

 

İl Genel Meclisi, 2018 yılı yatırım programı Eylül ayı son toplantısını yaptı. Meclis Geçici Başkanı Asım Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 14 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve bir önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda komisyonlar görevlendirildi.

Gündemin 4´üncü maddesi olan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 12.Maddesi gereğince İl Genel Meclisi ?İl Genel Meclisince belirlenecek bir aylık tatil hariç her ayın ilk haftası önceden belirlenen günde mutat toplantı yerinde toplanır.? denilmektedir. 2018 yılı içerisinde tatil ayının belirlenmesi ile ilgili İl Genel Meclisinin 07.08.2018 tarih ve 113 sayılı kararının yeniden görüşülmesi konusu Aralık ayının tatil edilmesiyle kabul edildi.

Gündemin 5´inci maddesi olan; Muş İl Özel İdaresi ve DAKA ortak protokol gereğince, İlimiz Merkez Sungu Beldesinde yapılan Tekstil Kentin proje amacına uygun çalışıp, çalışmadığı ile ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılarak meclisi bilgilendirmek üzere, Plan ve Bütçe İhtisas Komisyonunca hazırlanan rapora istinaden, İl Genel Meclisince 07.08.2018 tarih ve 114 sayılı alınan kararının yeniden görüşülmesi. Konusu çizelgede geldiği şekliyle kabulüne karar verildi.

Gündemin 6´ıncı maddesi olan; İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 2018 yılı ek yatırım programı teklifi ile ilgili Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 28.08.2018 tarih ve 4018 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi. Oy birliğiyle uygun görüldü.

Gündemin 7´inci maddesi olan; 2018 yılı Ek Yatırım Programı kapsamında Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce yapılması uygun görülen yerler ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 05.09.2018 tarih ve bila sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi konusu çizelgedeki şekliyle kabul eidldi.

Gündemin 8´inci maddesi olan; İlçesi´ne bağlı Esenlik Köyü sınırları içerisinde bulunan 422 parsel no.lu taşınmazın yaklaşık 32000,00 m2´si ?Enerji Üretim Tesis Alanı (Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Santrali)´na esas Şehir Plancısı tarafından Plan İşlem Numarası PİN: NİP-34457 olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Plan İşlem Numarası (PİN): UİP-34458 olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının 3194 sayılı İmar Kanunu´nun 8/c maddesi ve ?Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği?nin 32. ve 33. maddeleri ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/c maddesine göre onanması ile ilgili İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 28.08.2018 tarih ve bila sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin görüşülmesi. Konusu imar ve bayındırlık ile plan ve bütçe komisyonlarına havale edildi.

Gündemin 9´uncu maddesi; ?İlimiz merkezde yapılan (cezaevi karşısı) İmam Hatip ve Spor Kompleksin kaç derslik olduğu ve ne zaman faaliyete geçeceğiyle ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için, meclisi bilgilendirmek üzere, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonuna havale edilen önergenin görüşülmesi.? Konusu eğitim, kültür ve sosyal hizmetler komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10´uncu maddesi olan; ?Ülkemizde son zamanlarda yaşanan şarbon vakaları nedeniyle, ilimizde ne gibi önlemlerin alındığı ve vatandaşlara bu konu üzerinde verilen bilgilerin yeterli olup, olmadığıyla ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için, meclisi bilgilendirmek üzere, Tarım ve Hayvancılık ile Çevre ve Sağlık İhtisas Komisyonlarına havale edilen önergenin görüşülmesi.? tarım ve hayvancılık ile çevre ve sağlık komisyonlarına havale edildi.

Gündemin 11´inci maddesi olan; ?İl Özel İdaresi hizmet binasının soğutma sisteminin yeterli olup, olmadığıyla ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için, meclisi bilgilendirmek üzere, İçişleri ve Çeşitli İşler İhtisas Komisyonuna havale edilen önergenin görüşülmesi.? Konusu içişleri ve çeşitli işler komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Gündemin 12´inci maddesi, olan; ?İlimizde su ihtiyacının ve suya olan talebin sürekli artması ve mevcut su kaynaklarının giderek neden azaldığıyla ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için, meclisi bilgilendirmek üzere, Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri İhtisas Komisyonuna havale edilen önergenin görüşülmesi.? Su kanalizasyon ve katı atık komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13´üncü maddesi olan ?İlimiz Korkut İlçesine bağlı Karakale Köyü içinde mevcut menfezlerin tahrip olması nedeniyle ulaşım yapılamamaktadır. Konu ile ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için, meclisi bilgilendirmek üzere, Yol Yapım ve Ulaşım Hizmetleri İhtisas Komisyonuna havale edilen önergenin görüşülmesi.? Konusu yol yapım ve ulaşım hizmetleri komisyonuna havale edildi.

İlginizi Çekebilir

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

ERENTEPE’DE RAMAZAN DAYANIŞMASI: 500 HANEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRILDI

KADIN GİRİŞİMCİDEN EVLENMEYE HAZIRLANAN ÇİFTLERE BÜYÜK JEST

BURSA MUŞSİAD AİLESİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VALİ ÇAKIR: “KADINLAR TOPLUMUN EN KIYMETLİ HAZİNESİDİR”

BAŞKAN BARIŞAN, “KADIN AİLENİN DİREĞİ, TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”

MUŞ'TA MART KAPIDAN BAKTIRDI

CHP’Lİ RIZVANOĞLU VARTO’DAKİ JES PROJESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14