MEKKE´NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muş Şubesi, Mekke Fethi´nin 1389´uncu yıldönümü dolayısıyla; ?İnsanlığa Bir İnsirah? başlığı altında ?Mekke´nin Fethi? programı düzenledi.

GÜNCEL 1.01.2020 17:33:04
MEKKE´NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Muş Öğretmenevi Konferans Salonu´nda düzenlenen ve konuşmacılığını Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Muhammed Tayyip Elçi´nin üstlendiği programa; Belediye Başkanı Feyat Asya, Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Aydın Suna ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Aydın Suna, öncelikle katılımcılara teşekkürlerini iletti. Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Suna, ?Biz bir kardeşler topluluğuyuz. Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz. Aynı zamanda bu gezegende yaşayan 7 milyar 800 milyon insan, hepimiz aynı erkek ve kadının torunlarıyız. Hepimiz Hazreti Adem (as)´ın torunlarıyız? vurgusunu yaptı.

 ?Mensubu olduğumuz İslam inancının dört temel prensibi vardır? hatırlatmasında bulunan Başkan Suna, ?Birincisi, bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır. Bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip hakkın yanında yer almak, batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır.  İkincisi, İslam vahiy dinidir, Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksanı, eksiği yoktur.  Üçüncüsü, İslam´ın eklemeye çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam sentez kabul etmez. Ancak Müslümanların okumaya, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaçları vardır. Dördüncüsü, İslam konuşulsun diye değil yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Müslümanların İslam´ı yaşam gayretlerine cihat denir. Cihat, kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir.  Bilakis kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın diye gece gündüz çalışmaktır. Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz. Biz inanıyoruz ki ?insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.´ Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz. Biz inanıyoruz ki komşusu açken bile bile tok yatan, güzel bir ahlakla ahlaklaşmamıştır. Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır. Gencimizin süsü güzel ahlaktır. Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir. Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir? sözlerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği´nin, güzel ahlakı kuşanmış, tüm insanlığın hayrına ve Cenab-ı Allah´ın rızasını kazanmaya çalışan bir nesil yetiştirmek için var olduğuna dikkat çeken Başkan Suna, ?Anadolu Gençlik Derneğimiz kötülükleri, çirkinlikleri çoğaltmak için değil, iyilikleri, güzellikleri çoğaltmak için vardır. Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır. Biz hem bu şehirde hem de tüm yeryüzünde iyi ve güzel, doğru ve faydalı ne iş varsa onların çoğalmasını istiyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimiz için sevgi kardeşliği çoğaltmak gerçekten hassas bir meseledir. Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz? ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği´nin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke´nin Fethi Programının bu yıl da 81 şubede, 600´e kadar noktada icra edildiğini aktaran Başkan Suna, ?Bu programlardaki amacımız; gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Fetih, kalpleri Allah´a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır. Diğer taraftan biz ?eğlence´ adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.  Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz? dedi.

Başkan Suna´nın konuşmasının ardından, Medrese Alimler Vakfı Başkanı Muhammed Tayyib Elçi bir konuşma yaptı. Konuşmasında Mekke´nin Fethi´nden söz eden Elçi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Yapılan konuşmalar sonrasında program, Siyer-i Nebi yarışmalarında derece elde edenlere ödüllerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekinilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14