MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLADI

Muş İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası dolaysıyla Salih Muhlise Çağlayan Camiinde program düzenledi.

GÜNCEL 18.10.2021 17:26:00 374
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLADI

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLADI

Muş İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası dolaysıyla Salih Muhlise Çağlayan Camiinde program düzenledi.

 

Muş İl Müftülüğü tarafından, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlenen Mevlid Özel Programı düzenlendi. Salih Muhlise Çağlayan Camiindeki Mevlid Kandili programına Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, vatandaşlarla birlikte geceyi idrak etti.

Salih Muhlise Çağlayan Camii’nde Akşam namazı sonrası başlayan Mevlid Kandili programında, İl Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu. 

Akabinde; İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in doğduğu gece olan “Mevlid Kandili” konusunda sohbet ederek; “Bu gece, tüm İslam âleminin peygamber sevgisi etrafında birleştiği bir gecedir. Vatanımızın birliği, dirliği için dua edip, af dileyeceğiz” dedi.

Kılınan yatsı namazı sonrası okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların duasını yapan Müftü İmamoğlu hatim ve salavatları tüm şehitlerin ruhuna bağışladı.

Yapılan duanın ardından program sona erdi.

KYK YURDUNDA MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, KYK Danişment Gazi Erkek Öğrenci Yurdu Konferans salonunda gerçekleşen Mevlid Kandilli programına katıldı.

Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, KYK Muş Danişment Gazi öğrenci yurdu konferans salonunda düzenlenen  Din Hizmetleri Uzmanı Manevi Danışman Lütfü Çobanoğlu'nun da katıldığı Mevlid Kandili programına katıldı. Düzenlenen programda İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Peygamber efendimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi hakkında öğrencilerle söyleşi yaptı. Programda, İl Müftülüğü İlahi Ekibince Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvatlar, tekbirler ve ilahiler okundu.

Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.