MİNİK ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARIYLA RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLADILAR

Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri, ÇEDES projesi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Küçük yaşlarına rağmen sergiledikleri fedakarlık ile harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolileri oluşturd

GÜNCEL 10.03.2025 13:24:00
MİNİK ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARIYLA RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLADILAR

MİNİK ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARIYLA RAMAZAN KOLİSİ HAZIRLADILAR

Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri, ÇEDES projesi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Küçük yaşlarına rağmen sergiledikleri fedakarlık ile harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolileri oluşturdular.

 

Muş’ta küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık gösteren öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarla ihtiyaç sahipleri için Ramazan kolisi hazırladı.

Vali Adil Yazar Ortaokulu öğrencileri, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık gösteren öğrenciler, harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolileri hazırladı. Kendi kumbaralarında topladıkları paralarla market alışverişi yapan öğrenciler, temel gıda malzemelerinden oluşan kolileri titizlikle hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Öğrencilerin bu duyarlı davranışı, hem öğretmenleri hem de velileri tarafından takdirle karşılandı. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekiştiren bu proje, minik yüreklerin büyük iyiliklere vesile olabileceğini bir kez daha gösterdi.

Öğrencilerin yardım seferberliğine öncülük eden Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Proje Koordinatörü Öğretmen Meryem Alan, öğrencilerden gelen talepler üzerine Ramazan kolileri hazırladıklarını söyledi. Okulun geleneksel bir uygulaması olduğunu belirten Alan, "Öğrencilerimiz proje kapsamında Ramazan kolileri hazırlamak istediler. Bu süreçte, kendi biriktirdikleri harçlıklarla destek oldular, biz de onlara yol göstererek yardımcı olduk. Okul olarak, rahmet ve merhamet ayında yardımlaşma ve dayanışma ruhunu hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımızla birlikte hissetmek ve daha fazla insana hissettirebilmek için yardım kolileri hazırladık. Bu süreçte velilerimizden ve öğrencilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık, katılımları bizi oldukça duygulandırdı. Başlarken zorlanacağımızı düşünüyorduk ancak beklediğimizin ötesinde güzel bir şekilde ilerledik. Amacımız, öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmalarını, ihtiyaç sahibi insanlardan haberdar olmalarını ve bu konuda istekli hale gelmelerini sağlamaktı. Bu projenin amacına ulaştığını görmek bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimiz büyük bir istekle projeye dahil oldular, hazırladıkları Ramazan kolilerini birlikte paketledik ve öğretmenlerimizle birlikte dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin kendi imkânlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi tercih etmeleri bizleri son derece gururlandırdı" dedi.

Biriktirdikleri okul harç ile Ramazan kolisi hazırladıklarını söyleyen öğrencilerden Ahmet Taha Köse ise "Öğrenciler olarak harçlıklarımızı biriktirip muhtaç aileler için Ramazan kolisi hazırladık. Hazırladığımız kolileri arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile birlikte dağıttık. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu

Öğrencilerden Berat Taha Fidan da, arkadaşlarıyla birlikte biriktirdikleri harçlıklarla ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi hazırladıklarını belirterek, "Bu yardımlaşma işi içinde yer aldığımız için çok mutlu olduk çünkü yardımlaşmayı öğrendik. Bize çok katkısı oldu" ifadelerini kullandı. (İSHAK GÜNGÖR-MUŞ/İHA)

İlginizi Çekebilir

1071 SULTAN ALPARSLAN PARKI ULUSAL GENÇLİK KAMPI BÜYÜTÜLÜYOR

RAMAZAN AYI VE İKİNCİ DÖNEM ÖNCESİ YURTLARDA HİZMET KALİTESİ MASAYA YATIRILDI

KIZILAY’IN YENİ ARACI MUŞ’TAKİ YARDIM ÇALIŞMALARINA GÜÇ KATACAK

MUŞ’UN KIRSALINDA ELEKTRİK KESİNTİSİ KAR MOTORU İLE SON BULDU

EĞİTİM-BİR-SEN MUŞ ŞUBESİ YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASINI MASAYA YATIRDI

GENÇLER SPORLA ISINACAK, MUŞ KAR FESTİVALİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI

MUŞ SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİ BURSA’DA ORTAK HEDEFLERİ GÖRÜŞTÜ

BURSA MUŞ EĞİTİM VE HİZMET VAKFI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

MUŞ’TA AİLELERİN EVLAT HASRETİ SOĞUK HAVAYA RAĞMEN DİNMİYOR

KILIÇ’TAN BULANIK VE MALAZGİRT’TE GENÇLİK ODAKLI SAHA İNCELEMESİ

  • Perşembe 9.8 ° / 4.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 11.9 ° / 7.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9