Tarih: 28.07.2021 20:00

MŞÜ BU YIL YAKLAŞIK 4 BİN ÖĞRENCİ BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

MŞÜ BU YIL YAKLAŞIK 4 BİN ÖĞRENCİ BEKLİYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde bulunan ön lisans, lisans, Yüksek lisans ve doktora programlarına bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenci alımı bekleniyor.

 

2021-2022 eğitim öğretim yılı Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MŞÜ) kurulduğu 2007 yılından bu yana en çok öğrenciyi kabul ettiği yıl olacak. Özellikle son yılarda gerçekleştirmiş olduğu eğitim atılımlarıyla adından sıkça söz ettiren Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni eğitim-öğretim döneminde bugüne kadarki en yüksek sayıdaki öğrenciyi kabul edecek.

En çok öğrenci alacağı eğitim yılına başlayacak olan Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde 48 ön lisans, 38 lisans, 24 yüksek lisans, 6 doktora ile birlikte toplam 116 bölüm, program ve ana bilim dalına öğrenci alımı yapacak. Bu sayı, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile birlikte yaklaşık 4 bini bulacak.

“Muş Alparslan Üniversitesi büyümesini sürdürecek”

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bu yıl rekor düzeyde öğrenci alınmasıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kaydetti: ‘‘Üniversitemiz bu yıl, kuruluşundan bu yana en yüksek düzeyde öğrenci kabulünü yapacak. Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora olmak üzere tüm eğitim seviyelerinde kabul edeceğimiz öğrenci sayısı yaklaşık 4 bin civarında olacak. Üniversitemiz şehrin, bölgenin ve ülkemizin lokomotif kurumlarından birisi olma amacıyla, akademik ilke, disiplin ve kaliteden ödün vermeden yoluna devam etmektedir. İstihdam alanlarında somut karşılığı bulunan, prestijli, uluslararası platformlarda değeri yüksek bölüm ve programlar açmak en öncelikli hedeflerimiz arasındaydı; şükürler olsun ki bu yıl o açıdan önemli adımlar atmış olduk. İş olanakları son derece yüksek, çağdaş, değer üreten programlara yoğunlaştık. Pek çoğu %100 doluluk oranıyla eğitim-öğretim süreçlerine devam eden bölüm ve programları açmamızın ilimize ve üniversitemize kazandıracakları önümüzdeki dönemlerde daha iyi anlaşılacaktır. Yüksekokullarımız, fakültelerimiz ve enstitülerimiz çağdaş akademik alt yapıları ile öğrencilerini karşılamayı bekliyor. Bu yıl karşılayacağımız öğrencilerimiz, Muş Alparslan Üniversitesi ailesinin ne denli büyüyeceğini bir kez daha kanıtlamış olacak. Yeni eğitim-öğretim yılımız şimdiden tüm bileşenlerimize hayırlı olsun.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —