MŞÜ HER ALANDA GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yapmış olduğu yatırımlarıyla gelişimini hızla devam ettiriyor.

EĞİTİM 17.02.2021 18:44:00 364
MŞÜ HER ALANDA GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

MŞÜ HER ALANDA GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yapmış olduğu eğitim yatırımlarıyla gelişimini hızla devam ettiriyor.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Muş’un tarım alanında gelişmesi için yapmış olduğu çalışmaların yanında eğitim alanında da hızla ilerlemeye devam ediyor. Bünyesinde açmış olduğu tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının yanında son olarak doktora programını da ekleyerek alanında uzman kişilerin yetişmesine katkı sunuyor.

Tüm bunların yanında ileriki tarihlerde açılması olası olan Tıp fakültesinin de temellerini oluşturan sağlık alanındaki çalışmaları da devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda açılan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu bünyesinde açılan çeşitli bölümlerle de sağlık alanında önemli yatırımlar ile göz dolduruyor.

Bu kapsamda son olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Odyometri” bölümünün açılması Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca kabul edildi.

İşitme ve denge bozukluklarının tanısı noktasında yardımcı meslek elemanı yetiştirmek amacıyla akademik sürecini başlatan ''Odyometri'' programı, odyolojik tetkikleri yapacak donanımlı personel ihtiyacını karşılamak amacıyla kuruldu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Körkoca, iş sahası oldukça geniş olan ve nitelikli personel konusunda önemli bir ihtiyaç olan bu yeni programın akademik hayata kazandırılması ile ilgili şu ifadeleri kullandı: ‘‘Odyometri programını yüksekokulumuza kazandırarak önemli bir eksiği giderdik. Yeni programımıza kısa zamanda gerekli hazırlıkları yaparak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulü yapacağız. Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi için desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a teşekkür eder, yeni programlarımızın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Odyometri programında okumaya hak kazanan öğrenciler; Temel Anatomi ve Fizyoloji, İşitme Kayıpları, Biyofizik, Ses Fiziği, Biyokimya, İşitme ve Ölçümü, İşitme Cihazı ve Uygulama Prensipleri, Elektrofizyolojik Test Yöntemleri, İşaret Dili, Temel Tıbbi ve Biyolojik Bilimler ve Mesleki Teknoloji gibi oldukça kapsamlı dersler alacak ve son derece donanımlı teknikerler olarak mezun olacak.  Mezunlar, işitme cihazı firmalarında, üniversite veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde ve odyolojik tanı merkezlerinde çalışabilme olanağına sahip olacak. İlgili uzman hekimlerle iş birliği içerisinde çalışacak olan program mezunları; gerekli testleri uygulamak, test kayıtlarını tutmak, işitme cihazı uygulamasına yönelik kulak kalıbı ölçülerini almak, uygun bulunan cihazların değerlerini ölçmek ve ayarlamalarını yapmak, kullanılan ekipmanın bakım, onarım ve kalibrasyonu yapmak, gerçekleştirilen işlemler ve test sonuçlarıyla ilgili hastayı ya da yakınını bilgilendirmek gibi önemli görevler üstlenecek. Mezunlar gerekli şartları yerine getirmeleri halinde Odyoloji, Fizik, Fizik Mühendisliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Optik ve Akustik Mühendisliği gibi çeşitli lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilecek.